Σε τουρκικό κλοιό το Καστελλόριζο! Και δεύτερο ερευνητικό στέλνουν από αύριο οι Τούρκοι-Χάρτης


Το Καστελλόριζο υπό τουρκικό κλοιό ερευνητικών σκαφών. Εκτός από το YUNUS- S που ήδη βρίσκεται στην περιοχή για έρευνες και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι στέλνουν και δεύτερο σκάφος.
Πρόκειται για το BILIM το οποίο θα πλεύσει για έρευνες όπως λένε στην περιοχή που αποτυπώνεται στον χάρτη.

Κάπως έτσι η Άγκυρα έχει “απλώσει” το “δίχτυ” των προκλήσεων της από τα παράλια της Κρήτης όπου συστηματικά με πολεμικό πλοίο παρενοχλεί το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo ,ισχυριζόμενη ότι πλέει σε…τουρκική υφαλοκρηπίδα, μέχρι και το Καστελλόριζο. Εκεί θέλει να δείξει ότι ελέγχει την περιοχή.

Όλα αυτά μετά από την παράσταση Ερντογάν στον ΟΗΕ όπου έπαιξε τον ρόλο του …ειρηνοποιού, αλλά και μετά από το ραντεβού του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν , Ε. Σάλιβαν με το “δεξί χέρι” του Ερντογάν Ι.Καλίν. Στην ατζέντα υπήρχε το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και κάποιοι υποστήριξαν ότι ζητήθηκε από τους Αμερικανούς ηρεμία. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τις τουρκικές κινήσεις.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.