Τέλος στην άδεια του Δασαρχείου για κλάδεμα δέντρων εντός των οικοπέδων


Κλάδεμα δέντρων και χωρίς την έγκριση από το Δασαρχείο
Στο κλάδεμα δέντρων που μπορεί ν’ αποτελέσουν κίνδυνο για μία κατοικία και βρίσκονται εντός του οικοπέδου του, μπορεί να προχωρήσει ο ιδιοκτήτης, χωρίς να περιμένει την έγκριση του αιτήματος από το Δασαρχείο.

Αυτό προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στην Βουλή προς κύρωση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς, γλιτώνοντας τους ιδιοκτήτες οικοπέδων από τον «κυκεώνα» των Δασαρχείων για να κλαδέψουν έστω και ένα κλαδί από δέντρα που βρίσκονται σε οικόπεδα τους.

Κλάδεμα δέντρων και χωρίς την έγκριση από το  Δασαρχείο
Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, εφόσον το αίτημα του πολίτη δεν απαντηθεί από το Δασαρχείο εντός 20 ημερών, τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί να κλαδέψει τα δέντρα που χρειάζονται, χωρίς να περιμένει άλλο την θετική απάντηση του Δασαρχείου.

Με τον τρόπο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου, μετά και τις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, επιθυμεί να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από κλαδιά δέντρων, είτε από φωτιά, είτε από το να πέσουν και να κάνουν καταστροφές, όπως τον προηγούμενο χειμώνα στα Βόρεια Προάστια που πολλά κλαδιά έπεσαν από τα δέντρα λόγω του χιονιού.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από την Βουλή.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.