ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΄΄ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΠΙΤΙ""



Tη στιγμή που η Τουρκία με την προκλητική της συμπεριφορά εις βάρος της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, απειλεί ακόμα και με πόλεμο και ετοιμάζει μπαράζ νέων προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επίλεξε να τιμήσει τη χώρα αυτή και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη.

Η στάση του κ. Ελπιδοφόρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους πιστούς στην Κύπρο, αλλά και σε ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής «ευλόγησε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας», ενώ, σύμφωνα με το hellasjournal.com, «η ομογένεια κοχλάζει με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο, που φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ» και σημειώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος «απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου».

Στο διαδίκτυο υπάρχει φωτογραφία που δόθηκε από την τουρκική προεδρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους επισήμους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν. Ο κ. Ελπιδοφόρος σε ανάρτησή του στο Twitter επιχειρεί να δικαιολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «πάντα επιμένω στη σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.