Για Υπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης προωθεί τον Κύπριο Χ.Στυλιανίδη!Αύριο οι ανακοινώσεις!


 



Χρέη υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να αναλάβει ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Πρόκειται για τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο .

 Μέχρι στιγμής, το Μέγαρο Μαξίμου ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει τις πληροφορίες που θέλουν τον Χρήστο Στυλιανίδη να αναλαμβάνει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς θα αναλάβει χρέη υφυπουργού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από την κεντροαριστερά. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Κώστα Σημίτη και ένας εκ των στενών φίλων του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, διευθυντή του γραφείο του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Στυλιανίδης ίδρυσε στην Κύπρο τον ΟΠΕΚ (Ομιλο Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας) το ιδεολογικό όχημα που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Ως φοιτητής υπήρξε μέλος της νεολαίας Ρήγα Φεραίου. Στην Κύπρο, το 2013, στήριξε τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ και διαφώνησε ανοικτά με τον κ. Αναστασιάδη για την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Τον προειδοποίησε, δε, ότι θα υπάρξουν βαριές τιμωρίες, γεγονός που προκάλεσε τη ρήξη με τον Κύπριο πρόεδρο, γι' αυτό και δεν ανανεώθηκε η θητεία του ως Επίτροπος.

Ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί ένα πρόσωπο με επιρροή στις Βρυξέλλες με μεγάλη απήχηση στα κέντρα εξουσίας της Κομισιόν και ήταν ένας Επίτροπος, που εκτιμούσε για τη δουλειά και τις ικανότητες του η Ανγκελα Μέρκελ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως σύμβουλος στην Κομισιόν σε θέματα που αφορούν την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Οπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα. «Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου», δεσμεύτηκε. «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων. Διετέλεσε ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.