ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ


 


Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στο λιμάνι έξω από το πλοίο, με τη φιλαρμονική να τον συνοδεύει για το τελευταίο του θαλασσινό ταξίδι, ενώ κόσμος φώναζε «αθάνατος» και άφηνε λουλούδια πάνω στο αυτοκίνητο για να τον αποχαιρετήσει.

Η σωρός του εκλιπόντα αναμένεται να φθάσει στην Κρήτη και ειδικότερα στο λιμάνι της Σούδας την Πέμπτη στις 7:30 το πρωί, έχοντας ξεκινήσει από το λιμάνι του Πειραιά. Ακολούθως, με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου θα τεθεί και εκεί σε λαϊκό προσκύνημα για λίγες ώρες.

Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τέλος η ταφή, θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στον τάφο του πατέρα του και του αδελφού του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.


«Αθάνατος» φώναζε το πλήθος αποχαιρετώντας τον Μίκη Θεοδωράκη έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και δυναμικού παρόντος, πλήθος κόσμου απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη. Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εκφώνησε επικήδειο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που επίσης εκφώνησε επικήδειο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα εκπροσωπώντας το κόμμα, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, πρώην υπουργοί και βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδίκοικησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, παραβρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού στον κορυφαίο δημιουργό, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.