Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας.Ζητά άρση δασμών στον χάλυβαγια να αντιμετωπίσει η Ε.Ε τις ελλείψεις!


 




Η Ευρώπη θα πρέπει να αναστείλει προσωρινά τους δασμούς της στον εισαγόμενο χάλυβα για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και να αποφύγει τις επιβλαβείς επιπτώσεις στη βιομηχανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας Τζιανκάρλο Τζοργκέτι.

Ερωτηθείς εάν η Ρώμη σχεδιάζει να παρέμβει στο καθεστώς του 25%, ο Τζοργκέτι είπε ότι η Ευρώπη είχε δώσει προτεραιότητα στα συμφέροντα των χαλυβουργών κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στον εφοδιασμό.

"Η κατάσταση είναι μη βιώσιμη... αυτό το μέτρο πρέπει να ανασταλεί προσωρινά επειδή εμποδίζει την (βιομηχανική) παραγωγή", είπε.

"Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό στην Ευρώπη και να πείσουμε όλους να πάρουν αυτήν την απόφαση", είπε ο Τζιοργκέτι.

Ο υπουργός είπε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αναθεωρηθεί μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι κύριοι εξαγωγείς χάλυβα στην ΕΕ είναι η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η Ουκρανία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.