Ρωσική Εκλογική Επιτροπή: Τρεις κυβερνοεπιθέσεις την πρώτη ημέρα της ψηφοφορίας
Στόχος κυβερνοεπιθέσεων έγινε η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, εν μέσω των βουλευτικών εκλογών. 

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε στόχος τριών κυβερνοεπιθέσεων, την πρώτη ημέρα των βουλευτικών εκλογών.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου καταγράψαμε τρεις στοχευμένες επιθέσεις από το εξωτερικό», δήλωσε ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού κέντρου πληροφορικής της Επιτροπής, Αλεξάντερ Σόκολτσουκ.

Οι δύο επιθέσεις επικεντρώθηκαν στη σάρωση της ιστοσελίδας της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για «κενά» και η τρίτη ήταν μια επίθεση DDoS.

Τα εκλογικά κέντρα, διαδικτυακά και μη, άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Χθες, το ρωσικό Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανακοίνωσε πως το σύστημα ψηφοφορίας δέχεται επίθεση DDoS.

Η επίθεση φαίνεται πως προήλθε από διευθύνσεις IP από ΗΠΑ, Γερμανία και Ουκρανία.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως οι επιθέσεις είχαν στόχο το σύστημα ελέγχου ταυτότητας, αλλά δεν επηρέασαν τη λειτουργία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.