Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: Περιμένουμε ο κ. Πλεύρης να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό


Ανακοίνωση του ΚΙΣΕ για την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη. "Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα".

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας.

Το ΚΙΣΕ υπενθυμίζει δήλωση του κ. Πλεύρη το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όταν, μεταξύ άλλων, είχε πει:

«Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι "να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς". Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: "Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς". Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι "θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο έπειτα γράφει πως αναμένεται από τον κ. Θάνο Πλεύρη η «έκφραση συγγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού».

«Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ο Θάνος Πλεύρης έγινε χθες ο νέος υπουργός Υγείας, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

sputniknews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.