“Η κυβέρνηση βουλιάζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο”- Κύρα Αδάμ



Της Κύρας Αδάμ  

Η Τουρκία εκτελεί άσκηση με πυρά από τον Ιανουάριο 2021 για έναν χρόνο μέχρι τα τέλος Δεκεμβρίου 2021 στην περιοχή 3 που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στο χάρτη που δημοσιεύει το Μilitaire.gr. 

 Σύμφωνα με τα επίσημα ελληνικά στοιχεία, η περιοχή της τουρκικής άσκησης καταλαμβάνει/κατέχει/καπακώνει εθνική ελληνική κυριαρχία, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά την εκτέλεση της τουρκικής άσκησης, όπως ακριβώς παρακολουθούσε στενά και το Ορους Ρέις να σουλατσάρει και να κάνει έρευνες 5,8νμ από το Καστελόριζο…

Η κυβέρνηση για την υποστήριξη της ελληνικής ακτοφυλακής οργάνωσε πτήσεις UAV ( DRONE) για τον Σεπτέμβριο 2021 σε μεγάλη διαδρομή και σε περιοχή που φαίνεται με μπλε χρώμα στο χάρτη, η οποία όμως επικαλύπτει την τουρκική περιοχή 3.

Η Τουρκία με το ΣΗΜΑ 2510,23 Αυγούστου 2021, ζήτησε από την Αθήνα να τροποποιήσει τα πλευρικά όρια της περιοχής πτήσεων των UAV για να μην επικαλύπτει την περιοχή της τουρκικής άσκησης. Με άλλα λόγια, η Τουρκία θέλει και μπορεί να κάνει ασκήσεις με πυρά για έναν χρόνο πάνω σε ελληνική κυριαρχία και απαγορεύει τις πτήσεις των ελληνικών UAV πάνω από την ελληνική κυριαρχία με την κυβέρνηση να αποκρύπτει από κόμματα και πολίτες όλα αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα η ελληνική κυριαρχία να βουλιάζει στα νερά του Αιγαίου.


Είναι ανεξήγητο όσο και παράλογο το γεγονός, η ελληνική κυβέρνηση να ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία κάνει ασκήσεις με πυρά πάνω στην ελληνική κυριαρχία για έναν ολόκληρο χρόνο και να μην καταγγέλλει , ως οφείλει και έχει το απόλυτο δικαίωμα την Τουρκία στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς , ΟΗΕ, ICAO κλπ. Έτσι η Ελλάδα λέει τον πόνο της στους διεθνείς οργανισμούς  για να «ξεσκάσει» απλώς ,γιατί δεν μπορεί να προασπίσει την ελληνική κυριαρχία, με αποτέλεσμα η « Γαλάζια Πατρίδα»…να μετακινείται σε πρώτη φάση μέχρι την Ικαρία.

Η Αθήνα βεβαίως δεν τροποποίησε τα πλευρικά όρια της  περιοχής της και του διαδρόμου ( CORRIDOR) πτήσεων των UAV για να μην επικαλύπτει την περιοχή της τουρκικής άσκησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερώσει η Τουρκία τους διεθνείς οργανισμούς ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με το αίτημα της Τουρκίας και εξέδωσε την σχετική Αγγελία Α 4590 που αποκαλύπτει το Μilitaire με την οποία κηρύσσει άκυρες και καταχρηστικές τις πτήσεις των ελληνικών UAV. Παράλληλα η Τουρκία ενημέρωσε την Αθήνα ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί πλέον με τυχόν ελληνικές αιτιάσεις για το θέμα και ότι η τουρκική άσκηση θα εκτελεστεί κανονικά, ενώ οι πτήσεις UAV  είναι άκυρες. Η κυβέρνηση κατά την πάγια τακτική της δεν παίρνει νομικά μέτρα για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα , αλλά εξακολουθεί το μόνο που γνωρίζει να κάνει ,δηλαδή…να παρακολουθεί.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί UAV ( στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να υποστηρίζει το Λιμενικό Σώμα στο Αιγαίο , που περιπολεί για παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Σε πολλές περιπτώσεις τα UAV εισέρχονται σε περιοχές τουρκικών ασκήσεων με πυρά με το αιτιολογικό ότι οι περιοχές αυτές είναι παράνομες διότι καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία και διότι την Αγγελία εκτέλεσης της άσκησης την εξέδωσε η Κων/λη για το FIR Αθηνών για το οποίο μόνο η Ελλάδα έχει αρμοδιότητες βάση του ICAO να εκδίδει Αγγελίες.

Το θέμα των UAV ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο αντιπαράθεσης , ακόμα και πιθανής σύγκρουσης από την πλευρά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Το «πλεονέκτημα» των UAV είναι ότι ακόμα και σε περίπτωση κατάρριψης τους, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ΘΥΜΑ ή ΘΑΝΑΤΟ. Επομένως, η Τουρκία θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα UAV, στην περίπτωση που θα θελήσει να προκαλέσει νέα διμερή κρίση, με κατάρριψη ελληνικού UAV, όταν αυτό εισέλθει σε περιοχή  τουρκικής άσκησης, έστω και μέσα στο FIR Αθηνών.

Χωρίς θύματα ή θανάτους, στην περίπτωση κατάρριψης ελληνικού UAV  από την Τουρκία, η Ελλάδα δύσκολα θα στραφεί σε ένοπλη σύγκρουση, αλλά δεν μπορεί να μην κάνει και τίποτα. 

Η Ελλάδα θα καταγγείλει ή θα καταγγελθεί από την Τουρκία στον ΟΗΕ ή στον ICAO.

Η Άγκυρα από μακρού χρόνου και ανεξαρτήτως του περιεχομένου της καταγγελίας , σχεδιάζει να «στριμώξει» την Ελλάδα σε  θέματα  στα οποία θεωρεί ότι « έχει το πάνω χέρι» Ήτοι:

Την ελληνική κυριαρχία στα 10νμ του εναερίου χώρου
Τα σχέδια πτήσης μέσα στο FIR Αθηνών
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς ορισμένων νήσων στο Αιγαίο, τα οποία δεν κατονομάζονται στις Συνθήκες.
Για όλα αυτά, υπάρχουν  στέρεες ελληνικές νομικές απαντήσεις, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι το ελληνικό κράτος, θα αποφασίσει να θεραπεύσει μόνο του προηγουμένως, τα λάθη και τις αντιφάσεις που έχει μόνο του δημιουργήσει με αντιφατικές πολιτικές, είτε εύρος εναερίου χώρου λέγεται αυτό, είτε σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών .

 Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων, η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα και σταθερά να αποστομώσει την Τουρκία, αν δεν περιοριζόταν μόνο στην επίκληση των Συνθηκών ( που δεν φτάνει) και έψαχνε πιο βαθιά και συστηματικά αποφάσεις Διεθνών Οργανισμών ,με την υπογραφή της Τουρκίας,  που ορίζουν ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου ( πλην Ίμβρου και Τενέδου) είναι ελληνικά. 

Αλλά δεν το πράττει…

Μilitaire.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.