Ολοκληρώνονται οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»


Ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο στη Σαλαμίνα και τη Λευκάδα οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο του κύκλου «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από το θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού (1884-1951).

Οι δράσεις του νεοσύστατου φεστιβάλ, που έχει στόχο να εξελιχθεί σε Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ, αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του, Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές.

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 διεξάγονται σε πέντε περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα και Αθήνα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις στη Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με τη συμμετοχή του Δήμου , ενώ η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στην Λευκάδα στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Στις 24/9 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση του Λευκαδίτη Γιάννη Φαλκώνη που διατρέχει τη ζωή, το όραμα και το έργο του 'Αγγελου Σικελιανού (Κηποθέατρο του Μουσείου 'Αγγελος Σικελιανός), στις 25/9 συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας (Κάστρο της Αγίας Μαύρας), ενώ και τις τρεις ημέρες θα «τρέχει» η δράση «Ηχοτοπία», βασισμένη στο έργο του 'Αγγελου Σικελιανού από φοιτητές του Εργαστηρίου Ακουστικής Μουσικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στο Μουσείο 'Αγγελος Σικελιανός. (Αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://delphicheritage.eu/)

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.