Βρέθηκε Η Πύλη Του Ναού Του Διός Στη Μαγνησία Του Μαιάνδρου


Κατά την διάρκεια της φετινής ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι βρήκαν την πύλη εισόδου του Ναού του Διός στη Μαγνησία του Μαιάνδρου (που βρίσκεται στην σημερινή περιοχή Ορτακλάρ, στη νότια επαρχία του Αϊδινίου της Τουρκίας).

Το ιερό της Άρτεμις, το στάδιο, το θέατρο, 80 αγάλματα και διάφορα αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην αρχαία πόλη μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, που διενεργούνται υπό τη καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Görkem Kökdemir.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu (AA), ο Kökdemir δήλωσε ότι η αρχαία Μαγνησία ήταν μια εξέχουσα πόλη της αρχαιότητας με σημαντικές θρησκευτικές γιορτές που πραγματοποιούνταν σε ναούς και ιερά.

«Νομίζουμε ότι ο ναός που βρήκαμε στην περιοχή είναι τόσο σημαντικός στην ιστορία της αρχιτεκτονικής όσο και ο τέταρτος μεγαλύτερος Ναός της Αρτέμιδος στην Ανατολία. Είναι ένας ναός αφιερωμένος στον Δία», είπε.

Πρόσθεση ότι η αρχαία πόλη είχε ανασκαφεί προηγουμένως από Γερμανούς που μετέφεραν όλη την πρόσοψη του Ναού του Δία στη Γερμανία, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

«Του χρόνου, θα αποκαλύψουμε την προέλευση της δομής, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Βερολίνου. Αυτό είναι κάτι το τρομερό. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αρχαιολογία όσο και για τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν αποκαλύψουμε εντελώς τον συγκεκριμένο ναό, τα μάτια της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας θα είναι εδώ», πρόσθεσε.

Πηγή: Daily Sabah -anaskafi.blogspot.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.