Η Χρυσή Αυγή . ταμπουρωμένη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και χαιρετά ναζιστικά

 

 Η Χρυσή Αυγή . ταμπουρωμένη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και χαιρετά ναζιστικά

Δεκάδες νεαροί επιτέθηκαν χθες με πρωτοφανή αγριότητα σε φοιτητές που έκαναν συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σήμερα οι δήθεν μαθητές ταμπουρώθηκαν σήμερα ξανά στο σχολείο και εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις με πέτρες και κροτίδες σε όσους συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής λίγες ώρες μετά την πρώτη αιματηρή επίθεση το πρωί της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση σε φοιτητές, τασσόμενη στο πλευρό των κουκουλοφόρων. Εξάλλου, η μαρτυρία 17χρονης μαθήτριας χθες το πρωί, αμέσως μετά τις αγριότητες που εκτυλίχθηκαν, για την επίθεση νεοναζί στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης ήταν ξεκάθαρη: «Φασίστες αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγχαίρει τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς.

Συνονθυλεύματα κομμουνιστικών και αναρχικών μορφωμάτων δεν έχουν καμία θέση κοντά στους σχολικούς χώρους, ιδίως όταν με θράσος ανακοινώνουν εκφοβιστικές συγκεντρώσεις εγκαταλείποντας κάθε προσωπείο δήθεν φιλο-μαθητικών αισθημάτων. Ορθώς λοιπόν η μαθητική κοινότητα της Σταυρούπολης απομάκρυνε τους αριστεριστές συμμορίτες κάνοντας αυτό που η πολιτεία αρνείται να πράξει καλύπτοντας τους χαϊδεμένους της «ταξικούς επαναστάτες».

Ανενόχλητοι, με την αστυνομία να βρίσκεται έξω από το σχολείο και τους μαθητές εγκλωβισμένους στις τάξεις τους, οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο το σχολείο και πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους συγκεντρωμένους.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».
Από
Militaire News -

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.