ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ:ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ


 


 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Μεκντάντ δήλωσε στο Sputnik ότι η Δαμασκός θεωρεί την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία πράξη κατοχής και θέλει να δει την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της.

Ο Μεκντάντ τόνισε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα Συριακά εδάφη καθώς η Συρία θεωρεί σε μεγάλο βαθμό την παρουσία τους ως παραβίαση των δικαιωμάτων της.

“Ο κύριος λόγος γι ‘αυτήν την κλιμάκωση στην περιοχή του Ιντλίμπ είναι η τουρκική κατοχή και η υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στις τρομοκρατικές ομάδες εκεί”, δήλωσε ο Μεκντάντ την Τετάρτη.

“Η Τουρκία θα πρέπει να αποσυρθεί αμέσως και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών στο βόρειο τμήμα της χώρας”.

Οι δηλώσεις του Μεκντάντ έρχονται μετά την πρόσφατη ανάπτυξή επιπλέον τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ που όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι χθές, συμβαίνει λίγες μέρες πριν την επερχόμενη συνάντησης αξιωματούχων και ηγετών της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.