Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Α.Γκανάς:Ο σεισμός είναι αποτέλεσμα παρατεταμένης σεισμικής ακολουθίας!

 

 «Λόγω της παρατεταμένης σεισμικής περιόδου και λόγω του ιστορικού της περιοχής εκτιμώ ότι είναι ο κύριος σεισμός»,  είπε ο Δρ. Αθανάσιος Γκανάς

Επί τέσσερις τουλάχιστον μήνες η γη στο Αρκαλοχώρι «έτρεμε» από τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις με τον σημερινό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να εκτιμάται ότι είναι ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον Δρ Αθανάσιο Γκανά διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός που σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί στην Κρήτη και ταρακούνησε το νησί, είναι ο κύριος σεισμός, αποτέλεσμα μια σεισμικής ακολουθίας που είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες. «Αυτός ο σεισμός προήλθε ως αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου με μικρές και μεσαίες δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και θα τον μετρήσω ως κύριο σεισμό. Λόγω της παρατεταμένης σεισμικής περιόδου και λόγω του ιστορικού της περιοχής εκτιμώ ότι είναι ο κύριος σεισμός».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γκανά θα υπάρξουν ισχυροί μετασεισμοί με μέγεθος τουλάχιστον 4,8 με 5 Ρίχτερ, ενώ όσον αφορά τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι οι επιστήμονες περίμεναν έναν ισχυρό σεισμό ο κ. Γκανάς επισήμανε στο protothema.gr «δεν μπορούσε να γίνει ασφαλή πρόβλεψη με βάση τα δεδομένα που είχαμε του τελευταίου τετραμήνου που είχαμε πολλές δονήσεις και μικρές δονήσεις και δεν υπήρχε ασφαλής πρόβλεψη. Αυτό που βλέπαμε ήταν ότι θα συνεχιζόταν η σεισμική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, όμως ο σημερινός σεισμός αλλάζει τα δεδομένα και η εκτίμησή μου είναι ότι είναι ο κύριος. Καταλήγω ότι δεν μπορούσε να γίνει ασφαλής πρόβλεψη. Ήταν μια προσεισμική ακολουθία στην περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.