Θυμάστε τις…”κυρώσεις κατά της Τουρκίας”; Η ΕΕ χρηματοδοτεί νέες γραμμές μετρό στην Πόλη


Δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που περιμέναμε “κυρώσεις που θα δαγκώνουν” την Τουρκία, όπως έλεγε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας… Κυρώσεις φυσικά δεν είδαμε, γιατί ούτε εμείς δεν τις ζητήσαμε!

Κι έτσι οι “φίλοι Ευρωπαίοι”, όχι μόνο δεν “δάγκωσαν” την Τουρκία, αλλά της δίνουν και χρήματα για να κατασκευάσει κι άλλες γραμμές μετρό στην Κωνσταντινούπολη! Αφού ήδη την έχουν χρηματοδοτήσει για να ναυπηγήσει σκάφη για την ακτοφυλακή της , με τα οποία κάνει πολύ συχνά “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο…

Σύμφωνα με τηλεγράφημα από το Anadolu, “η Κωνσταντινούπολη, η μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Τουρκίας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα αστικής βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η ευρωπαϊκή τράπεζα θα παράσχει οικονομική υποστήριξη στην κατασκευή νέας γραμμής μετρό 14 χιλιομέτρων που θα συνδέει την ανατολική με τη δυτική πλευρά  της πόλης.

Η EBRD και ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης θα συνεργαστούν επίσης για τον εντοπισμό επενδυτικών ευκαιριών σε περιοχές προτεραιότητας πράσινων υποδομών, όπως αστική ανάπλαση, διαχείριση στερεών αποβλήτων, νερό και λύματα, αστικοί δρόμοι και φωτισμός, αστικές μεταφορές, ενεργειακή απόδοση δημόσιων κτιρίων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποδομές ενέργειας ενεργειακής απόδοσης.

Υπενθυμίζοντας ότι η τράπεζα χρηματοδοτεί ήδη δύο γραμμές μετρό στην Κωνσταντινούπολη, η πρόεδρος της EBRD Odile Renaud-Basso είπε: “Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε περισσότερες βελτιώσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες και άλλους τομείς της ζωής στην πόλη”.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέρθηκε στους πιθανούς τομείς συνεργασίας με την ευρωπαϊκή τράπεζα, από την κατασκευή του μετρό έως την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση των αποβλήτων.

“Η Κωνσταντινούπολη έχει εκπληκτικές δυνατότητες”, δήλωσε ο Ιμάμογλου.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.