Στον Ελαιώνα της απόλυτης εξαθλίωσης ο κατεστραμμένος ναός του Αγίου ΣτεφάνουΣτα συντρίμμια του ξεχασμένου Αγίου Στεφάνου στον νεκρό πλανήτη του Ελαιώνα της Αθήνας όπου τα πάντα πεθαίνουν.
Κάποτε γύρω του ήταν ένα πανέμορφο τοπίο από ελιές, τώρα ένα θανατικό από εργοστάσια και σκουπίδια· και κάπως έτσι πέθανε και εκείνο ξεχασμένο από όλους. Ποιος τρελός άραγε θα πήγαινε στην πιο σκληροπυρηνική ζώνη του Ελαιώνα με το χιόνι να πέφτει; Εγώ, που ήθελα να τελειώσω αυτό το οδοιπορικό με μια ξεχασμένη εκκλησία του 18ου αιώνα που βυθίζεται στην λήθη, είναι εξάλλου το μυστικό του Ελαιώνα, τα μυστικά είναι σαν μαγνήτης. Ο Ελαιώνας ήταν κάποτε ένας πλανήτης φιλόξενος, γεμάτος ζωή ώσπου η ατμόσφαιρα του χάθηκε και όλα καταδικάστηκαν σε θάνατο. 
Στον Ελαιώνα δεν υπάρχει ζωή, απλά την αναζητάς σαν μια πολύτιμη σπανιότητα. Προσπαθείς να βρεις αποδείξεις ότι ο πλανήτης αυτός είναι ζωντανός. Ό,τι ζούσε στον Ελαιώνα υπέκυψε... Δεν τον βρίσκεις τόσο εύκολα ούτε ευχάριστα, αλλά αν το βρεις είναι μια επιβράβευση. Σε μαγεύει και σε θλίβει να βλέπεις τις τοιχογραφίες του να φθίνουν, τα κεριά άλλων εποχών μαζεμένα σε μια εσοχή, απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Τα φυτά να τρώνε τα σωθικά της εκκλησίας (ορίστε υπάρχει ακόμα ζωή) που κατέρρευσε από το σεισμό του '99 και τότε όλοι έφυγαν. Έκλεισε άραγε το οδοιπορικό στον Ελαιώνα ή αυτή είναι μόνο η αρχή; 
*Η κοινοποίηση για ό,τι αφορά τον Ελαιώνα είναι τόσο σημαντική 
Εκκλησία Αγίου Στεφάνου 1786, μεταγενέστερες προσθήκες 1958. Σαλαμινίας, πλησίον Πέτρου Ράλλη και Εθνικής Οδού. Δίπλα από την Amstel
Κείμενο και βίντεο kostis Talos /Κωστής Τάλως


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.