Ψωμί..Ανατίμηση στην τιμή του, λόγω αύξησης τιμών στις βασικές πρώτες ύλες

 


 

Η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες το τελευταίο διάστημα επιφέρει αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά..Ένα από αυτό είναι και το ψωμί ο, άρτος , το βασικό αγαθό στο τραπέζι κάθε νοικοκυριού...

Ετσι λοιπόν οι αυξήσεις φωτιά θα επιδράσουν αρνητικά τόσο στους επαγγελματίες δηλαδή στους αρτοποιούς, όσο και στην τσέπη των καταναλωτών. 

Με δήλωση του ο πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών αναφέρει ότι το κόστος παραγωγής στα αρτοπαρασκευάσματα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ο κύριος Μιχάλης Μουσίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατιμήσεις στην αγορά,  αναφέρει ότι «στην τιμή αλευριού παρατηρείται αύξηση που κυμαίνεται στο 30-32%, ενώ στα έλαια, στην μαργαρίνη και άλλα υλικά η αύξηση αγγίζει το 40%».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως  για τα αρτοποιία παραμένει το ηλεκτρικό ρεύμα, οι αυξήσεις στο οποίο βάζουν στο τραπέζι σενάρια για λουκέτα εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Το πρόβλημα έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το ψωμί ακριβό αγαθό στην Ελλάδα την εποχή του ευρώ!


Υπενθυμίζεται ότι άνω από τον μέσο δείκτη τιμών στην ΕΕ βρισκόταν το 2020 η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το προηγούμενο διάστημα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών ποικίλλει μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθώς το 2020 ήταν περίπου δυόμισι φορές υψηλότερη στη Δανία (η ακριβότερη τιμή στην ΕΕ) από ό,τι στη Ρουμανία (η φθηνότερη τιμή στην Ευρωπαϊκή Ενωση).

Όταν τα επίπεδα τιμών συγκρίνονται με τον μέσο δείκτη τιμών της ΕΕ (100), τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών ήταν η υψηλότερη στη Δανία (με δείκτη επιπέδου τιμών 153), ακολουθούμενη από την Αυστρία (135), το Λουξεμβούργο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία (127), την Κύπρο (120), τη Μάλτα (115), την Ιταλία (113).

Ο αντίστοιχος δείκτης τιμών στην Ελλάδα ήταν 110 (η 12η ακριβότερη τιμή στην Ευρωπαϊκή Ενωση). Κοντά στον μέσο δείκτη τιμών της ΕΕ (100) βρίσκεται η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών στη Γερμανία (102), στην Πορτογαλία (98) και την Ολλανδία (95).


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.