Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς το παρόν ρυθμίσεις μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση


Με αμηχανία στέκεται το κυβερνητικό επιτελείο εμπρός στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οποιαδήποτε παρέμβαση είναι δαπανηρή, απαιτεί εξασφάλιση χρηματοδότησής της και το Ταμείον είναι... μείον.

Ωστόσο αντιλαμβάνονται άπαντες ότι ενόψει και του χειμώνα το πρόβλημα είναι μεγάλο και η ενεργειακή φτώχεια απειλεί να πλήξει τα δύο τρίτα του πληθυσμού.

Αυτό που φαίνεται εφικτό αυτή την ώρα για μία πρώτη  παρέμβαση είναι να υπάρξουν ρυθμίσεις ελάφρυνσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως για παράδειγμα η αύξηση της έκπτωση που σήμερα λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων.

Σήμερα υπάρχουν δύο κατηγορίες ωφελούμενων από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: στην κατηγορία Α που ανήκουν όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα. 

Στην κατηγορία Β (συγκεκριμένα όρια εισοδήματος που ξεκινούν από τις 9 χιλιάδες για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φτάνουν μέχρι τις 27 χιλιάδες για τετραμελή οικογένεια, τα οποία όρια αυξάνονται σε περίπτωση που υπάρχει άτομο με αναπηρία 67% ή άτομο που χρήζει μηχανικής στήριξης) η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

zougla.grΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.