Διπλωματικός μαραθώνιος του Ν.Δένδια.Σε Ρουμανία και Μολδαβία σήμερα Τετάρτη


 

Διπλωματικός μαραθώνιος για τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια.Μετά την Τυνησία όπου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία καθως μετέφερε  και την δωρεά των 100.000 εμβολίων
του ελληνικού κράτους.

Επόμενοι σταθμοί του ..Ρουμανία , Μολδαβία
Στο Βουκουρέστι ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογκντάν Αουρέσκου (Bogdan Aurescu). Μετά το πέρας της συνάντησης αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο γύρω στις 09:35-10:00 (ώρα Ελλάδος).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της «Ετήσιας Πρεσβευτικής Συνάντησης του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών», και θα είναι ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις Ασφαλείας» μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Σμιτ (Helga Schmid).

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων του Νότου της Ε.Ε. με θέμα: «Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη».

Κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ελληνο-Ρουμανικού Διμερούς Επιμελητηρίου, με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Κωνστάντζα, καθώς και με τον βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Dragos Zisopol (Ζησόπουλο).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία, ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις (Klaus Werner Iohannis). Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Μολδαβία, όπου και θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Νίκου Ποπέσκου (Nicu Popescu), ενώ θα ακολουθήσουν και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών θα λάβει χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών η υπογραφή «Διμερούς συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων». Αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στον Τύπο γύρω 17:45-18:05 (ώρα Ελλάδος).

Θα ακολουθήσει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα (Natalia Gavriliță).

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου (Maia Sandu). Οι συνομιλίες, όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.