Ερντογάν και Ακάρ επιτίθενται στην Ελλάδα με κρεσέντο ψευδών και εξαφανίζουν το Καστελλόριζο


“Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους Τουρκοκύπριους και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων τους”, δήλωσε  ο υπουργός Άμυνας, κατηγορώντας την Ελλάδα και την  Κύπρο “ότι αδιαφορούν για τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

«Πρέπει να είναι γνωστό ότι κάθε ενέργεια που θα αγνοεί και δεν θα σέβεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στη Μεσόγειο, δεν θα έχει επιτυχία », δήλωσε ο  Χουλουσί Ακάρ σε συμπόσιο σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο που έγινε σήμερα  στη Σμύρνη. Η ημερομηνία του συμποσίου δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε “στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου να περιορίσουν την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας αγνοώντας το γεγονός ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο”. Αναφέρθηκε στο Καστελλόριζο λέγοντας ότι ένα νησί μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων δεν μπορεί να δημιουργήσει αποκλειστική οικονομική ζώνη .
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοηθούν τα δικαίωματα των Τουρκοκύπριων είπε ο Ακάρ. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τα δικαιώματά τους να τα σφετεριστούν με τετελεσμένο», είπε. Γνωστός ψεύτης ο Ακάρ είπε ότι “οι Ελληνοκύπριοι είναι απρόθυμοι να μοιραστούν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες “.
Ο Ακάρ εξήγησε ότι η τουρκική πλευρά παρουσίασε τη βούλησή της και έκανε το χρέος της για επίτευξη λύσης στο νησί, αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες αναιρέθηκαν από την Ελλάδα και την  Κύπρο. “Απαιτείται επομένως  μια λύση που θα βασίζεται στη δημιουργία δύο ανεξάρτητων, ίσων κρατών”, είπε.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ένα βίντεο στο συμπόσιο, καλώντας την Ελλάδα να επιλύσει τα προβλήματα μέσω διαλόγου και αποφεύγοντας μονομερείς πράξεις. Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι χιλιάδες πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τη Συρία  έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Δεν είπε ότι το καθεστώς του τους έστειλε στο θάνατο.

Ο Ερντογάν επέκρινε τις πολιτικές της Ελλάδας στο ζήτημα των Σύριων προσφύγων, λέγοντας ότι ενώ η Αθήνα δεν διαχειρίστηκε τις μεταναστευτικές κρίσεις φιλοξένησε τα μέλη της FETÖ.
«Αντί να συμβάλλει ουσιαστικά στις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, η Ελλάδα έχει επιταχύνει τις μαξιμαλιστικές της πολιτικές. Ενώ η προσφυγική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αυτή η ιστορική ευκαιρία χάθηκε λόγω της ασυμβίβαστης στάσης της Ελλάδας », δήλωσε.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.