Η ζωή του ""μαύρου λιονταριού""Κάρλου Μαυρολέων γυρίζεται ταινία...Ο Έλληνας που πολέμησε στο Αφγανιστάν

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 10/9/2021

 Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Μια ταινία-διεθνούς παραγωγής- που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της οργάνωσης πριν τα γυρίσματα, φιλοδοξεί να ρίξει φως στις άγνωστες μέχρι σήμερα συνθήκες θανάτου, του Έλληνα Che, ο οποίος πέθανε στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, αναζητώντας τα ίχνη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Κάρλος Μαυρολέων έζησε μέχρι το τέλος μια ζωή όπως τη διάλεξε, στα άκρα, γεμάτη περιπέτεια και κινδύνους. Γεννημένος το 1958 στο Λονδίνο, γόνος πλούσιας εφοπλιστικής οικογένειας, οι ρίζες του εντοπίζονται στο νησί της Κάσου και απλώνονται μέχρι το Μεξικό, χώρα καταγωγής της μητέρας του.

Ανήσυχο πνεύμα από νεαρή ηλικία, ξεκίνησε την επανάσταση του ενώ ακόμα φοιτούσε στο κολέγιο του Ίτον για να καταλήξει να πολεμήσει στο Αφγανιστάν τους Σοβιετικούς στο πλευρό των μουτζαχεντίν και των Ταλιμπάν.

Είκοσι τρία χρόνια μετά ο μύθος του  μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Black Lion».

Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει για το project που θα ζωντανέψει την εκρηκτική ζωή του γοητευτικού κληρονόμου που από έφηβος σχεδόν λάτρεψε την πρόκληση και το ζειν επικινδύνως.

Ο σούπερ σταρ του «Amazing Spiderman» και του «Hacksaw Ridge», Αντριου Γκάρφιλντ, θα ενσαρκώσει τον γιο του Μπλούη Μαυρολέοντα, αυτόν που στα 16 του την κοπάνησε από το φημισμένο Eaton για να ζήσει τον πρώτο του έρωτα.

Απαρνήθηκε μια περιουσία πάνω από 100εκ. λίρες μαζί με την άνεση και τα πλούτη της οικογένειας του.

Από την εφηβεία του ακόμα ήθελε να καταφέρει τα δικά του πράγματα.

 Έτσι, στα 16 φεύγει για πρώτη φορά από το σπίτι του, διασχίζει την Ευρώπη και την Τουρκία με ωτοστόπ και μπαρκάρει σε ένα καράβι με προορισμό την εξωτική Ινδία.

Το μικρόβιο της εξερεύνησης για το άγνωστο μόλις είχε αρχίσει να φωλιάζει μέσα του.

Εκεί δούλεψε ως απλός εργάτης στα εργοστάσια, όμως ήθελε να ασχοληθεί με το λαθρεμπόριο ρουμπινιών που «άνθιζε» στην περιοχή εκείνο το διάστημα.

Για 2 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια του τον θεωρούσε νεκρό, όμως ο ίδιος επέστρεψε στην οικογενειακή εστία στην Αγγλία σαν να μη συνέβη τίποτα και συνέχισε τις σπουδές του στο σχολείο πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

28η Αυγούστου 1998.

Βρίσκεται νεκρός τότε που αναζητούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στα μυστικά στρατόπεδα του Αφγανιστάν για το «60 Minutes» του CBS, έχοντας αφήσει πίσω του το κτήμα με τις πορτοκαλιές στο Πόρτο Χέλι και την Τανάζ, τη γυναίκα της ζωής του, την οποία θα παντρευόταν σε λίγους μήνες…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Κατευθύνεται στο Αφγανιστάν, το οποίο βρισκόταν από το 1979 σε πόλεμο με την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το πάθος του «Έλληνα Τσε», όπως πολλοί του έδωσαν αυτό το προσωνύμιο, τον οδήγησε μέχρι τον εξισλαμισμό και την ένταξή του στους αντάρτες Μουτζαχεντίν.

Εκπαιδεύεται στη χρήση όπλων, μαθαίνει την γλώσσα των Παστούν και για τα επόμενα χρόνια μέχρι και τη λήξη των εχθροπραξιών ζει σαν Αφγανός και πολεμά στα άγρια τοπία του Αφγανιστάν τον Κόκκινο στρατό στο πλευρό των ανταρτών με το όνομα «Καριμουλά», σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Guardian.

Η επιστροφή του από το πεδίο της μάχης σηματοδότησε μια νέα αρχή για τον Κάρλος, όχι όμως αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη.

 Ο κίνδυνος μοιάζει να είναι το ελιξίριό του.

Αποφασίζει να γίνει πολεμικός ανταποκριτής και έτσι επιστρέφει πίσω στην εμπόλεμη ζώνη για να καταγράψει τα γεγονότα.

Σχετικά με αυτή του την απόφαση οι φήμες οργιάζουν, καθώς θέλουν την μυστική αμερικανική υπηρεσία CIA να τον προσεγγίζει, λόγω των γνωριμιών και της εύκολης πρόσβασης που είχε αποκτήσει ο Μαυρολέων όλα αυτά τα χρόνια στο Αφγανιστάν.

Σε ένα ταξίδι του στην Νέα Υόρκη έρχεται σε επαφή με Αφγανούς αυτονομιστές. Αυτό το γεγονός στάθηκε αφορμή για να φύγει και πάλι για τα άγρια βουνά γύρω από την Καμπούλ.

Η αποστολή του ήταν να ανακαλύψει το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και να πάρει μια συνέντευξη από τον πιο καταζητούμενο τρομοκράτη στον κόσμο.

Στις 23 Αυγούστου ο Μαυρολέων φτάνει στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, μια πόλη που συνορεύει με το Αφγανιστάν και ξεκινά την αποστολή του.

Δύο μέρες αργότερα όμως, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει ένα στρατόπεδο στην πλευρά του Αφγανιστάν, συλλαμβάνεται από Πακιστανούς μυστικούς πράκτορες ως ύποπτος για κατασκοπεία, αλλά αφήνεται ελεύθερος.

Στις 28 Αυγούστου 1998, λίγα 24ωρα μετά την περιπέτειά του και ενώ ο παραγωγός του δεν εντοπίζει σημείο ζωής του δημοσιογράφου, θα βρεθεί νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές και ο ιατροδικαστής.

Η τραγική είδηση έσκασε σαν βόμβα στον οικογενειακό και επαγγελματικό κύκλο και ένα πέπλο μυστηρίου σκέπασε το θάνατό του με τις υπόνοιες για δολοφονική ενέργεια να αιωρούνται.

Ο Ντομινίκ Κάνινχαμ, παραγωγός του CBS, ανέλαβε το βαρύ έργο να ειδοποιήσει τον Μπλούη Μαυρολέοντα για τον θάνατο του γιου του.

Τέσσερις μέρες αργότερα στην Αθήνα, πραγματοποιείται κάτω από στενό κύκλο η κηδεία του.

 Έφυγε με ένα ήσυχο «αντίο» παρόλο που δε διάλεξε να ζήσει μια ήσυχη ζωή.

Η πολυτάραχη ζωή του Κάρλος Μαυρολέων κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών και δημοσιογράφων που ήθελαν να ξεδιπλώσουν τις γεμάτες ρίσκα πτυχές της, ενώ αναμένεται η κυκλοφορία του φιλμ με τίτλο «Black Lion» που θα επικεντρώνεται στις τελευταίες του στιγμές.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.