Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία για τις αναστολές σε υγειονομικούς


Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το πρωί έξω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς από σήμερα, Τετάρτη, τίθεται σε εφαρμογή μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ, περνώντας την κεντρική πύλη προκειμένου να πιάσουν βάρδια, λάμβαναν καρτελάκι εισόδου με το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι εμβολιασμένοι και μπορούν να εργαστούν.

Για λίγη ώρα απαγορεύτηκε σε όσους εργαζόμενους δεν είναι εμβολιασμένοι να περάσουν εντός του κτηρίου, ενώ στη συνέχεια τους επιτράπηκε η είσοδος και, σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, θα τους δοθεί διοικητική πράξη αναστολής εργασίας.

«Σήμερα βλέπετε μια απαράδεκτη κατάσταση, να έρχονται συνάδελφοι που δουλεύουν στην "πρώτη γραμμή" και να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα γιατί είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε η Ελένη Μπακιρλή, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και κατά της απομάκρυνσης εργαζομένων.

Η ίδια έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν κατάφερε να πείσει τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και υπάρχει δυσπιστία. «Δεν αντιδρούν γιατί πρέπει να αντιδράσουν. Είναι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν νοσήσει οι περισσότεροι ή μπορεί να έχουν αυτοάνοσα. Εμείς το λέμε για ακόμη μια φορά, κανένας δεν περισσεύει» σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου 80-100 εργαζόμενοι είναι ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει κενά.

«Υπήρξε μία αναμπουμπούλα γιατί κανένας δεν ήξερε αν έπρεπε να μπούμε ή όχι. Υπάρχει γενικώς ένα μπάχαλο στο τι θα γίνει σήμερα κι αυτό καθρεφτίζει και την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε σήμερα ή θα μπούμε σε αναστολή, αν θα γίνει άρση ή θα δοθεί περαιτέρω παράταση» ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι ανεμβολίαστος και πως θα συμπαρασταθεί και στον τελευταίο εργαζόμενο.

Ο κ. Κοροξενός ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και τόνισε πως αρκετοί υπό την απειλή της αναστολής πιέστηκαν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βιάστηκαν.

Διαμαρτυρία στο Ιπποκράτειο

Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αναστολές εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.