Νέος Ποινικός Κώδικας: Μόνο ισόβια για σκληρά σεξουαλικά εγκλήματα και βιασμό ανηλίκωνΑυστηρότερες γίνονται οι ποινές για σειρά σκληρών σεξουαλικών εγκλημάτων και βιασμού ανηλίκων.
Μόνο ισόβια προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας για σειρά αδικημάτων όπως του ομαδικού βιασμού, του θανατηφόρου βιασμού και του βιασμού σε βάρος ανηλίκου.
Ειδικότερα, καταργείται το διαζευτικό και επιβάλλονται μόνο ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού, του θανατηφόρου βιασμού και της θανατηφόρας ληστείας.
Σημειώνεται ότι, τα συγκεκριμένα αδικήματα έως σήμαρα τιμωρούνταν διαζευκτικά με την ποινή είτε της ισόβιας είτε της πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Μοναδική ποινή της ισόβιας κάθειρξης προβλέπεται και για το βιασμό σε βάρος ανηλίκου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.