Λαϊκό: Στον «αέρα» το πρόγραμμα μεταμόσχευσης ήπατοςΤΟ ΣΩΣΙΜΟ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ....
Το Κέντρο Μεταμόσχευσης Ηπατος είναι το μοναδικό στην Αθήνα και το δεύτερο μετά το Μεταμοσχευτικό Κέντρο που λειτουργεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Oμως, όπως καταγγέλλουν ασθενείς και γιατροί, θα μπει σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας της αδράνειας που έχουν επιδείξει το υπουργείο Υγείας αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου απέναντι στα διαρκή αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών πραγματοποίησης των μεταμοσχεύσεων εντός του Λαϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι χειρουργοί μεταμοσχεύσεων έχουν στείλει επιστολές στους διευθυντές κλινικών και στη διοίκηση του νοσοκομείου, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις συνθήκες λειτουργίας του προγράμματος και, κατ’ επέκταση, για την ασφάλεια των ασθενών.

Κύρια προβλήματα, όπως αναφέρεται στις επιστολές, αποτελούν, αφενός η δομή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Hπατος, η οποία δεν διαθέτει χωροταξική υπόσταση και συγκεκριμένη δομή στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιφέρονται σε διάφορες κλινικές του Λαϊκού, αφετέρου η μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό χειρουργών-μεταμοσχευτών.

Αναφορικά με το προσωπικό, οι μεταμοσχεύσεις ήπατος στο Λαϊκό γίνονται αυτή τη στιγμή μόνο από δύο εξειδικευμένους χειρουργούς. Δυστυχώς, ασθενείς με κίρρωση τελικού σταδίου, καθώς και με άλλα χρόνια νοσήματα του ήπατος που απαιτούν μεταμόσχευση θα μείνουν «ξεκρέμαστοι», χωρίς να υπάρχει ιατρική λύση για το πρόβλημά τους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να καταλάβει άλλη μια θλιβερή πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς θα είναι η μοναδική χώρα-μέλος στην πρωτεύουσα της οποίας δεν θα υπάρχει πρόγραμμα μεταμόσχευσης ήπατος! Δυστυχώς, η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο πως η κατάσταση εντός των δημόσιων νοσοκομείων είναι δραματική.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.