ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Δ.ΜΗΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΑΙΟ  ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ!

ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΙΑΚΟΥ


 Την  Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ,έγινε  με απόλυτη επιτυχία και  με μεγάλη προσέλευση κόσμου η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Διοικητή ΑΤΕbank κ. Δημήτριου Μηλιάκου, με θέμα «Η Κοινωνικοοικονομική Πορεία & Το Βίαιο Τέλος Της Αγροτικής Τράπεζας Ντοκουμέντα, Μυθεύματα, & Αναπάντητα Ερωτήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βασδέκη.

Ομιλητές ήταν ο κ. Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με συντονίστρια την κ. Μαρία Μαυρικάκη, συγγραφέας, πρ. στέλεχος της ΑΤΕbank.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο συγγραφέας: «… έγραψα το βιβλίο αυτό, ξεπληρώνοντας ένα ηθικό χρέος αλλά και καθήκον απέναντι στην ιστορία ενός ανεπανάληπτου θεσμού που διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική πορεία της χώρας.

 Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο γίνεται αισθητή η απουσία της ΑΤΕbank. 

 Σήμερα λείπει περισσότερο από ποτέ γιατί είχε καταφέρει ταυτόχρονα με τους επιχειρηματικούς στόχους να παίξει ρόλο ρυθμιστή της αγοράς, προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, αλλά και να συμβάλλει στην ομαλοποίηση καταστάσεων απότομης και σημαντικής αλλαγής των συνθηκών, φαινόμενα που χαρακτηρίζουν, σε ιδιαίτερο βαθμό, τα τελευταία χρόνια.

…Τώρα έχει έλθει η ώρα να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής για το ανεξήγητο κλείσιμο της Αγροτικής, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις (πολιτικές και κυβερνητικές) για κεφαλαιακή ενίσχυση, όπως έγινε για όλες τις τράπεζες και συνέχιση της λειτουργίας της, πολλών δε μάλλον που ήταν και εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Για μένα η παύση λειτουργίας της ήταν μια ταπεινή στιγμή έσχατης παρακμής, που κάποιοι κάποτε θα πρέπει να την αιτιολογήσουν πειστικά. Ελπίζω, σύντομα η επιστημονική έρευνα να αναδείξει, αν υπήρχε νομοτέλεια γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, και αν τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή, από κοινωνική και οικονομική άποψη, αντί της ανακεφαλαιοποίησης και της αυτόνομης πορείας της Αγροτικής…».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Τασούλας και η Υφυπουργός κ. Σ. Βούλτεψη.

Παρευρέθησαν η κα. Αγγελική Αλειφεροπούλου πρ. Πρόεδρος Αρείου Πάγου, οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Θανάσης Δαβάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος ΕΛΠΕ, ο πρώην υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο κ. Αντώνης Μπέζας, Πρόεδρος ΕΤΑΔ , ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας, ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Δ/ντης της Τραπέζης Πειραιώς, ο κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης, Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, ο κ. Στ. Νικηφοράκης, πρώην βουλευτής, στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κων/νου Μητσοτάκη , πρώην υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Βασ. Δρούγκας, κ.α.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.