ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2/9/2021

Γυρίζοντας απο την δουλειά  το πρωϊ διέκρινα τον ουρανό να είναι σκοτινιασμένος , συννεφιασμένος...Θρηνούσε,,Θρηνούσε  ο Ουρανός των Ελλήνων για τον θάνατο του Μίκη..Τα σύννεφα ""έτρεχαν"" για να τον πάρουν μαζί τους και να τον μεταφέρουν στον ΗΛΙΟ εκεί που λάμπει και θα λάμπει  για πάντα μαζί με τους Έλληνες Μέγιστους Πνευματικούς!

Μερικές σκέψεις για τον Μίκη..Είναι δεν μπορώ να πω ήταν,,Ειναι ο τελευταίος των Μέγιστων Ελλήνων Πνευματικών Ταγών -Ανθρώπων   ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

 Ζούσε για την ΠΑΤΡΙΔΑ,,ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ , ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ , ΤΙΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΥ!

Έκφραζε με κάθε τρόπο με κάθε μουσικό μέσο τον Ελληνα ΣΑΝ  ΙΔΕΑ , ΣΑΝ ΑΞΙΑ ,ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ..

Τι πρέσβευε και πρεσβεύει  ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ..

Έκανε την μουσική του εικόνα , μελοποίησε , τραγούδησε τον Ελληνα την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις την ακεραιότητά του την λαϊκότητα αλλά και την απλότητα του!Ορμώμενος απο την αρχαία Ελλάδα το Βυζάντιο ως συνεχιστή και φάρου φωτός,με την Επανάσταση του 1821 τους αγράμματους φουστανελάδες που σήκωσαν το ανάστημα τους στους ξένους και έφεραν βαρύ φορτίο για να είμαστε εμείς οι νεότεροι Ελεύθεροι!



Συνεχιστής της παράδοσης  των σπουδαίων και μοναδικών  ποιητών της γενιάς του 1920-30 αλλά και των μετέπειτα σπουδαίων λογοτεχνών και ποιητών μελοποίησε τα ποιήματα τους και όλοι εμείς τα σιγοτραγουδούσαμε τα σφιχταγκαλιάσαμε ..είναι ο συνδετικός ιστός  που ανέδειξε  μελωδικά  την ελληνικότητα που τόσο περίτεχνα και θεσπέσια οι πραγματικοί διανοούμενοι αυτού του τόπου την περιέγραφαν , την ζωντάνευαν μέσα απο τα κείμενά τους!

 Μαζί με τον ΜΑΝΟ δεν μπορούσαν να εκφράσουν , να ζωντανέψουν ,τόσο απόλυτα το ελληνικό ήθος, την παρουσία του ελληνικού χώρου και χρόνου στο έργο τους σε συνδυασμό με τη γνώση και την αγάπη στην ιστορική παράδοση και τις πολιτιστικές αξίες του ελληνικού λαού. ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.ΚΑΙ Η ΒΑΘΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΞΙΤΙΛΗ !!



Έντονα πολιτικοποιημένος.ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ποτέ  δεν περιχρακώθηκε πίσω απο την κομματική ιδεολογία ...

Για τον Μίκη υπερίσχυε η Δικαιοσύνη το Όλον, το Σύνολο, το Έθνος, ο Λαός, ο Άνθρωπος  ο Ουμανισμός  ..η πραγματική Αριστερά όχι η περιχαρακωμένη η κομματική..

Συμμάχησε μέχρι και με τον ""διάβολο""έχοντας την ακράδαντη διαίσθηση ότι έτσι έπρεπε να πράξει για το καλό της πατρίδας και του τόπου συνολικά...Λοιδωρήθηκε άπειρες φορές για τις επιλογές του αυτές αλλά ποτέ δεν άλλαξε , δεν μετάνιωσε ...Παρέμενε βράχος!!Η ΠΑΤΡΙΔΑ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!

ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!!! 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!!!

ΠΑΝΕΝΘΙΚΟΣ 

ΕΝΩΤΙΚΟΣ

 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ

ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.