Γαλλία.Ανακαλεί τους πρεσβευτές της από ΉΠΑ και Αυστραλία μετα την συμφωνία AUKUS..Ριζική ανατροπή των εξελίξεων


 

Με μία πρωτοφανή – αλλά και άκρως αποφασιστική κίνηση – η Γαλλία δείχνει τα δόντια της στις ΗΠΑ προκαλώντας το πρώτο σημαντικό ρήγμα στο ΝΑΤΟ μετά από δεκαετίες.

Ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Λε Ντριάν, ανακάλεσε τους πρεσβευτές της χώρας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, ως απάντηση στο πισώπλατο μαχαίρωμα από ΗΠΑ – Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για την αιφνίδια συμμαχία που ανακοίνωσαν οι τρεις χώρες, γνωστή ως AUKUS. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση του κινεζικού κινδύνου, αλλά ουσιαστικά για να συνθλίψουν την γαλλική πολεμική βιομηχανία, αφού αυτή η κίνηση οδηγεί στην ακύρωση του συμβολαίου – μαμούθ για ναυπήγηση υποβρυχίων από την γαλλική NAVAL για λογαριασμό της Αυστραλίας.

Η ακύρωση αυτή προκαλεί ζημιά άνω των 30 δις για την Γαλλία γεγονός που θεωρήθηκε προδοσία των συμμαχούν κατά των γαλλικών συμφερόντων.

Ουσιαστικά όμως αυτή η κίνηση συνιστά το πρώτο ρήγμα εντός του ΝΑΤΟ. Διότι μέχρι τώρα η αμφισβήτηση της συμμαχίας από την Γαλλία έμενε σε λεκτικό επίπεδο, με τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν να χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ ως εγκεφαλικά νεκρό!

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από ΗΠΑ – Αυστραλία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.