Στα τάρταρα η μετοχή της Attica Bank ενόψει ΑΜΚ



Στα τάρταρα η μετοχή της Attica Bank, που επανήλθε σήμερα στο ταμπλό "συρρικνωμένη" λόγω reverse split (60 παλιές έγιναν μία νέα) και με προσαρμοσμένη τιμή. 

 Η μεγάλη πτώση αποδίδεται στην αβεβαιότητα για τους όρους της επικείμενης ΑΜΚ - κυρίως για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών - και για τη συμμετοχή ή μη στρατηγικού επενδυτή.

Ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 4,80 ευρώ (με βάση το χθεσινό κλείσιμο στα 0,08 ευρώ), η μετοχή ξεκίνησε τις συναλλαγές με πτώση  28,3%(!) στα 3,44 ευρώ. Ανέκαμψε ελαφρώς, πήγε στα 4,20% και εν συνεχεία ξαναπήρε την... "κάτω βόλτα". Τώρα βρίσκεται στα 4,01 ευρώ, υποχωρώντας κατά 16,4%.

Επισημαίνεται ότι με το reverse split ο συνολικός αριθμός μετοχών της τράπεζας έχει περιοριστεί  από 461,25 εκατ. κομμάτια σε 7,68 εκατ. Ετσι, με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό, η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας διαμορφώνεται σε 30,1 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο κόλπο έκαναν και με την Πειραιώς, τη ΔΕΗ κλπ. Μονο που εδώ ''αφεντικό'' ήταν  ασφαλιστικά ταμεία που ξεζούμισαν....

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.