«Κούρεμα» 83% σε δάνεια και κάρτες Ηλείου αγρότη


Δεκατρία καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες από τέσσερις διαφορετικές τράπεζες κατάφερε να «κουρέψει» και να τα ρυθμίσει σε πολλές, μικρές δόσεις ένας 62χρονος Ηλείος αγρότης καθώς η αίτησή του για ένταξη στον «νόμο Κατσέλη» έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας.

Το σύνολο της οφειλής που είχε σχηματιστεί από τις 13 δανειακές συμβάσεις, ανερχόταν στο ποσό των 276.848 ευρώ, από το οποίο καλείται πλέον να αποπληρώσει μόλις 47.800 ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια, σε 240 μηνιαίες δόσεις των 200 ευρώ η καθεμιά, πετυχαίνοντας συνολικό «κούρεμα» 83% ενώ κατάφερε να διατηρήσει στην κυριότητα του και την μία κύρια κατοικία που έχει αποφεύγοντας τον πλειστηριασμό.

Το δικαστήριο στήριξε την απόφαση του στο ότι οι τράπεζες γνώριζαν κατά την ανάληψη του δανείου,  ότι ο αγρότης δεν θα ήταν σε θέση να το αποπληρώσει βάσει της οικονομικής του κατάστασης αλλά παρ’ όλα αυτά του έδωσαν τα χρήματα.

Ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης και τα εισοδήματά του προερχόμενα από τις αγροτικές δραστηριότητες και από ετήσια επιδότηση που λαμβάνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέρχονται μηνιαίως στο ποσό των 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο, όπως προκύπτει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του για τα οικονομικά έτη 2010 – 2014. Άλλη πηγή εισοδήματος δεν αποδείχθηκε, ενώ η σύζυγός του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που χρήζει τακτικής παρακολούθησης.


Πηγή: patrisnews.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.