Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν $135 δισ. εξαιτίας της Evergrande


 Η παγκόσμια «βουτιά» στα χρηματιστήρια που σημειώθηκε τη Δευτέρα (20/(9), η οποία προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την πιθανή διάχυση των προβλημάτων του κινεζικού κολοσσού των ακινήτων China Evergrande, έπληξε τις περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με αποτέλεσμα να χάσουν συνολικά 135 δισεκατομμύρια (δισ.) δολάρια.

Ο Έλον Μασκ της Tesla ηγήθηκε των απωλειών καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 7,2 δισ. δολάρια στα 198 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο οικονομικού ενδιαφέροντος Business Standard. Εν τω μεταξύ, η περιουσία του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, μειώθηκε κατά 5,6 δισ. δολάρια στα 194,2 δισ. δολάρια.

Η κρίση χρέους της Evergrande προκάλεσε έντονους φόβους για πιθανή οικονομική επίδραση διεθνώς σημειώνει και το Bloomberg. Οι αγορές αντέδρασαν επίσης στην προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, για μια επικείμενη οικονομική καταστροφή σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν αναλάβει δράση για να αυξήσει το ανώτατο όριο στο χρέος.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande Χου Τζιαγίν (Hui Ka Yan) συνέχισε την καθοδική πορεία του στην κατάταξη του Bloomberg καθώς οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία. Η περιουσία του ανέρχεται πλέον στα 7,3 δισ. δολάρια, έναντι των 42 δισ. δολαρίων που ανερχόταν η περιουσία του το 2017.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση της Evergrande οδήγησε σε απώλειες τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ. Οι δισεκατομμυριούχοι Λι Σάου Κι (Lee Shau-Kee), Γιανγκ Χουιγιάν (Yang Huiyan), Λι Κα-σινγκ (Li Ka-Shing) και Χένρι Τσενγκ (Henry Cheng) έχασαν συνολικά περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

Ο Κόλιν Χουάνγκ (Colin Huang), ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo Inc., έχασε 29,4 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των 2,3 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα.

Πηγές: Business Standard, Reuters

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.