Νέα βόμβα: Όχι μόνο (καταγγελίες) για σεξ και βιασμούς στην Α.Ε.Π.Π., αλλά και σκιές για “μεσιτικά” από 30.000 – 100.000 ευρώ


Η άλλη όψη του καταγγελλόμενου σκανδάλου στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ( Α.Ε.Π.Π.) αφορά σκιές με οικονομικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, πέραν των σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Καταγγέλλεται η εμπλοκή ορισμένων δικηγορικών εταιρειών.

Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Οι συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απόπειρες βιασμών γυναικών, ο καταγγελλόμενος βιασμός Πρωτοδίκου, οι φερόμενοι ως εκβιασμοί, κ.λπ., είναι η μία όψη της καταγγελλόμενης δράσης του παραιτηθέντα μεγαλοστελέχους της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) και πρώην προέδρου Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η άλλη όψη είναι το οικονομικό σκέλος, καθώς καταγγέλλονται συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, που κυμαίνονται από 30.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της προμήθειας, του δημόσιου έργου, κ.λπ. Σε αυτή προστίθεται τρίτη και πλέον αθέατη πλευρά, που αφορά καταγγελίες για ορισμένες δικηγορικές εταιρίες που είχαν συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία με την Α.Ε.Π.Π.. Κάτω απο αυτή τη γραμμή υπήρχαν στο παρασκήνιο και άλλες αθέατες δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονταν στο παρασκήνιο δορυφορικά με τις «επίσημα» συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρείες.

Οι δικηγορικές αυτές εταιρείες –σύμφωνα με τις καταγγελίες- απαρτίζονται κατά κανόνα από παιδιά πρώην δικαστών, που οι πατεράδες τους, υπηρέτησαν στις ανώτατες βαθμίδες των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας και όχι μόνο (ο ένας μάλιστα διετέλεσε και σε ανώτατο πολιτειακό αξίωμα).

Α.Ε.Π.Π: Καταγγελία για σκάνδαλο με οικονομικές συναλλαγές
Διορισμοί;
Παράλληλα, «σκιές» παρουσιάζονται και στις σχέσεις πρώην προέδρου ενός εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και πρώην προέδρου Δημόσιου φορέα, ο οποίος φέρεται να έδινε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη δικηγόρων στην Α.Ε.Π.Π., κατά κανόνα γυναικών. Τις γυναίκες φέρεται να υποδείκνυε το παραιτηθέν μεγαλοστέλεχος της Α.Ε.Π.Π., έτσι ώστε αφενός να είναι πειθήνιες και αφετέρου να μπορεί να δημιουργεί «το χαρέμι του», όπως έχει καταγγείλει η Πρωτοδίκης η οποία ισχυρίζεται ότι βιάσθηκε από εκείνον.

Επίσης, κουμπάρος του παραιτηθέντα μεγαλοστελέχους της Α.Ε.Π.Π., μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες για τα σεξουαλικά δρώμενα, αμέσως παραιτήθηκε πρώτος από την Αρχή και μετά ακολούθησε εκείνος, όταν τα δημοσιεύματα είχαν πλέον διογκωθεί.

Ο κουμπάρος ο οποίος εργαζόταν στην Α.Ε.Π.Π. είναι φίλος από τα παλιά και κοντοχωριανός με τον πρώην πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην πρόεδρο δημόσιου φορέα που φέρεται να βοηθούσε για του διορισμούς δικηγόρων κ.λπ. στην Αρχή. Ο κουμπάρος, όπως καταγγέλλεται, έστηνε τις συνθέσεις της Αρχής, προκειμένου να εκδίδονται αρεστές αποφάσεις για τους «ενδιαφερόμενους».

Αναγκαίο είναι να διευκρινιστεί, ότι η Α.Ε.Π.Π., που συστάθηκε με το άρθρο 347 του ν. 4412/2016, έχει ως έργο την επίλυση των διαφορών επί δημοσίων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, ύστερα από την άσκηση προδικαστικής προσφυγής των ενδιαφερομένων. Α.Ε.Π.Π: Καταγγελία για σκάνδαλο με οικονομικές συναλλαγές

Νέα καταγγελία
Η νέα επώνυμη καταγγελία είναι από επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Αμερική και είχε εμπλακεί στα γρανάζια της Α.Ε.Π.Π. Ο καταγγέλλων επιχειρηματίας στην Ελλάδα συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου. Ο επιχειρηματίας στην καταγγελία του αναφέρει, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Έχω επισκεφθεί πολλές φορές την ΑΕΠΠ και τον ….., καθώς και άλλα φυντάνια, όπως ….. (όλοι τους τσιράκια του … που εκτελούσαν στην κυριολεξία της λέξεως την εταιρεία μας, αλλά και άλλες πολλές ανύποπτες εταιρείες με ανυπόστατες και αντιφατικές αποφάσεις διότι αρνούμεθα να πληρώσουμε.

Σε αυτή την ιστορία μεγάλο ρόλο παίζει και ο γραμματέας, ονόματι …., ο οποίος με εντολή του …, όριζε το κλιμάκιο που θα εκδικαζόταν η προσφυγή αυτών που πλήρωναν ή αυτών που αντιστεκόντουσαν και έπρεπε να τιμωρηθούν. Ετσι το κλιμάκιο 2 και 6 ήταν τα δικά τους όπου εκτελούντο οι εντολές.

Ειδικώς ο …. που συμπτωματικά είναι και κουμπάρος του …., έχει αφήσει εποχή με τις αντικρουόμενες – αντιφατικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, αναλόγως ποιος έδινε τα περισσότερα (έχουμε σωρεία αποφάσεων του που εάν αξιολογηθούν νομικώς θα γελάει το πανελλήνιο).

Βεβαίως μόνο σύμπτωση δεν είναι ότι ο … μετά τις πρόσφατες καταγγελίες, παραιτήθηκε, σαν τους ποντικούς που πηδούν από το καράβι μόλις αυτό βουλιάζει.

Την όλη φάμπρικα την γνώριζα και την τροφοδοτούσαν δικηγορικά γραφεία από έξω , όπως του … (άλλος λαμπρός κύριος, πρώην πρόεδρος εφετών, πρόεδρος …, πρόεδρος … και δεν συμμαζεύεται. Με όλες τις κυβερνήσεις άξιος υπηρέτης της δικαιοσύνης, αυτός από τη θέση του … διόριζε τους δικηγόρους στην Α.Ε.Π.Π.!!).

Κυρίως, οι αξιότιμοι εισηγητές των κλιμακίων, μέσω αυτών των διασυνδέσεων με τα δικηγορικά γραφεία ανελάμβαναν να συντάξουν οι ίδιοι τις προσφυγές και μετά μέσω του …, ορίζονται ως εισηγητές που έκριναν την προσφυγή που είχαν συντάξει οι ίδιοι. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Α.Ε.Π.Π: Καταγγελία για σκάνδαλο με οικονομικές συναλλαγές

Η αμοιβή κυρίως κυμαίνεται από 30.000 έως και 100.000 αναλόγως του ύψους του διαγωνισμού.

Είχα διαμαρτυρηθεί στον … πολλές φορές, ο οποίος με καθησύχαζε και με προέτρεπε να μην ασχολούμεθα με τους διαγωνισμού γιατί ήταν ακριβό σπορ και το μαγαζί είχε κλείσει!!

… Αυτά τα ολίγα για τους αδιάφθορους δικαστές της Α.Ε.Π.Π. που αν διεξαχθεί ολοκληρωμένος έλεγχος ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, θα τρομάξει όλος ο δικαστικός κλάδος». Α.Ε.Π.Π: Καταγγελία για σκάνδαλο με οικονομικές συναλλαγές

Δεύτερη καταγγελία
Σε άλλη δεύτερη καταγγελία του, ο ίδιος επιχειρηματίας αναλύει τον τρόπο λειτουργίας της Α.Ε.Π.Π., το πώς λειτουργούσαν κάποιοι ως δορυφόροι, πως κάποιες εταιρείες μέσα σε μία νύκτα ανδρώθηκαν, αν και δεν είχαν καμία σχέση, με το νέο αντικείμενο εργασιών τους, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας αναφέρει:

«Τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω αυξημένων κονδυλίων ΤΕΒΑ, στους διαγωνισμούς του δημοσίου, εκτός των παραγωγικών εταιρειών όπως η δική μας, της …, άρχισαν να εμφανίζονται και μερικές (2-3) μικρές εμπορικές εταιρείες διανομών τροφίμων οι οποίες κατά περίεργο τρόπο «κατάφεραν» να πλησιάσουν τους αρμόδιους της Διαχειριστικής Αρχής των ΤΕΒΑ και να «στήσουν» τους διαγωνισμού.

Τζίρος αυτών των διαγωνισμών, άνω των 150.000.000 € ετησίως. ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ οι επιτήδειοι, έχοντας ειδική σχέση με τους ανθρώπους της Διαχειριστικής Αρχής (η οποία δήθεν εγκρίνει τις διακ/ξεις που τους υποβάλλουν οι άλλοι καλοί υπάλληλοι των κατά τόπων περιφερειών-δήμων που έχουν πάρει το σχέδιο) ήδη γνωρίζουν εκ των προτέρων που θα βγει η κάθε διακ/ξη και ετοιμάζονται, (μισθώνουν αποθήκες, ετοιμάζουν πωλήσεις -τιμολόγια κ.τ.λ.), ώστε μόλις προκηρυχθή η διακ/ξη είναι οι μόνοι που έχουν τις προϋποθέσεις!!

Βεβαίως αυτό δεν θα ήταν αρκετό αν δεν υπήρχε και εκ μέρους της δικαιοσύνης Α.Ε.Π.Π. (Ανεξάρτητη επιτροπή προσφυγών), μια σίγουρη «βοήθεια». Διότι, επειδή στην αξιολόγηση οι διάφορες επιτροπές αξιολόγησης, οι καλοί άνθρωποι που ανέφερα προηγουμένως, φροντίζουν να αποκλείουν για ασήμαντες λεπτομέρειες όλους τους συμμετέχοντες, πλην του δικού τους, που έστησε το διαγωνισμό και τους οφείλει το κάτι τις, όλοι οι αποκλεισμένοι προσφεύγουν στην Α.Ε.Π.Π. ελπίζοντας ότι θα αποκατασταθεί η ομαλή και δίκαιη συμμετοχή τους, καθότι οι λόγοι αποκλεισμού τους ποικίλουν…]

Είναι γνωστό σε όλες τις εταιρείες που συμμετέχουμε και κατά καιρούς προσφύγαμε στην Α.Ε.Π.Π. (Μάλιστα έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως γραπτώς και προφορικώς στον …), ότι μόνο το δίκιο σου δεν μπορείς να βρεις στην Α.Ε.Π.Π.

Υπάρχουν 3-4 επίορκοι «δικαστές» που πλαισιώνουν τα κλιμάκια οι οποίοι αναλαμβάνουν επ´ αμοιβή να συντάσσουν τις προσφυγές αυτών των 2-3 εταιρειών και μετά φροντίζουν να αναθέτονται αυτές οι προσφυγές στα κλιμάκια που έχουν ορισθεί εισηγητές… Α.Ε.Π.Π: Καταγγελία για σκάνδαλο με οικονομικές συναλλαγές

Όποτε, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ. Αξίζει να δείτε αποφάσεις μνημεία. Αναλόγως ποιος προσφεύγει, ο ίδιος ο εισηγητής, για το ίδιο θέμα βγάζει διαφορετικές – αντικρουόμενες αποφάσεις. Αυτό μας δικαιολογείται, όταν διαμαρτυρόμεθα, ότι οφείλεται στην ανεξαρτησία των εισηγητών!! Μα πρόκειται για τον ίδιο εισηγητή για το ίδιο θέμα !!! Απλώς αλλάζουν οι διάδικοι. Σε τι στοχεύουν αυτές οι αλλοπρόσαλλες και κατευθυνόμενες αποφάσεις. Επειδή για να προσφύγει κάποιος στην Α.Ε.Π.Π. πληρώνει παράβολο 15.000 €, όταν απορριφθεί η προσφυγή σου 2-3 φορές, απογοητεύεσαι και δεν επαναλαμβάνεις το «λάθος» να τα βάλεις με το σύστημα.

(Από προσωπική εμπειρία, όταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπαν γιατί χαλάω τα λεφτά μου, να κοιτάξω να ασχοληθώ με άλλες δουλειές διότι στην Α.Ε.Π.Π. το μαγαζί έχει κλείσει δεν χωράει άλλους)… Επειδή όμως τα λεφτά είναι πολλά, δεκάδες εκατομμύρια, αξίζει να δούμε τις συμπτώσεις, έτσι δεν δουλεύουν οι ανακριτές;

Μόλις ήρθαν τα ΤΕΒΑ των πολλών εκατομμυρίων άνοιξε η όρεξη των απανταχού σαλτιμπάγκων τρωκτικών του Δημοσίου, και φρόντισαν να αλλάξουν οι όροι και προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα στους διαγωνισμούς αυτού του είδους να μη μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες με διαδρομή δεκάδων ετών και να αμφισβητείται η οικονομική τους και επαγγελματική επάρκεια από τυχάρπαστες εταιρείες των 2-3 ετών με κεφάλαιο 100.000!

Σε αυτούς τους διαγωνισμούς όλες οι διακ/ξεις είναι copy paste και δεν διαφέρουν ούτε στην σελιδοποίηση παρά το γεγονός ότι συντάχθηκαν από περιφέρειες που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και δημοσιεύτηκαν την ίδια περίοδο.

Σε αυτούς τους διαγωνισμούς η συμμετοχή ήταν πενιχρή και το αποτέλεσμα το ίδιο. Μετά την αξιολόγηση όλοι απορρίπτονται, εκτός του κολλητού. Αν έκανες προσφυγή στην Α.Ε.Π.Π., οι περισσότερες πήγαιναν στο κλιμάκιο 2 και 6 όπου περίμεναν οι «αδέκαστοι» εισηγητές, πάντα οι ίδιοι, και έσφαζαν με μεγάλη προσοχή όλους. Βεβαίως κάπου κάπου για να μην εκτιθέμεθα, σε μικρές δουλειές μη φαντάζεστε τίποτα μεγάλους διαγωνισμούς, δικαίωναν και κανα φουκαρά. (Αλλά πάντοτε δικαίωναν και τον δικό τους, μη χάσει και το παράβολο!).

Όταν όμως ορισμένες περιφέρειες δεν ήταν στο κόλπο ή δεν μπορούσαν να τα βρουν, τότε οι διαγωνισμοί γίνονται με το παλιό σύστημα και ω! του θαύματος, η συμμετοχή είναι μεγάλη και οι διαγωνισμοί τελειώνουν μέσα σε 2-3 μήνες, τα τρόφιμα μοιράζονται γρήγορα και δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα».

dikastiko.gr



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.