Η τιμή του αλουμινίου έφθασε στα 3.000 δολάρια ο τόνος, νέο υψηλό από το 2008


Η τιμή του αλουμινίου, που κινείται ανοδικά και αρκετές εβδομάδες, ανήλθε σήμερα στα 3.000 δολάρια ο τόνος, νέο υψηλό επίπεδο από το 2008, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή στην Κίνα και στο πραξικόπημα στη Γουινέα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα παραγωγής βωξίτη, ενός μεταλλεύματος που είναι απαραίτητο για την παραγωγή του μετάλλου.

Ο τόνος αλουμινίου, ενός μετάλλου που χρησιμοποιείται κυρίως στις μεταφορές και τις κατασκευές, έφθασε τα 3.000 δολάρια στις 08:49 ώρα Ελλάδας στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου (LME).

«Υπάρχουν παντού προβλήματα τροφοδοσία» το οποίο «οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του αλουμινίου», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντάνιελ Μπρίζεμαν, αναλυτής στην Commerzbank, επικαλούμενος κυρίως τις αυξημένες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, που αναγκάζουν τα χυτήρια να περιορίσουν την παραγωγή τους.

Το πραξικόπημα στη Γουινέα ήρθε να προστεθεί στους πολυάριθμους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του μετάλλου, όπως η απεργία σε χυτήριο αλουμινίου στον Καναδά και η πυρκαγιά σε μονάδα επεξεργασίας βωξίτη στην Τζαμάικα, διευκρίνισε ο αναλυτής.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.