Ο Έβρος ερημώνει! Μόλις 29 μαθητές φέτος σε σύνολο 15 χωριών- Οι αγρότες ζητούν τα αυτονόητα!!!


Ο Έβρος ερημώνει” και κανείς δεν δείχνει να προβληματίζεται γι΄ αυτό! Η ανακοίνωση ενός αγροτικού συλλόγου που δημοσιεύθηκε στο radiomax.gr είναι συγκλονιστική: Μόλις 29 μαθητές φέτος σε σύνολο 15 χωριών!

Ανακοίνωση Αγροτικού Σύλλογου Τριγώνου:

Οι  νέες εγγραφές των μαθητών στις εναπομείναντες σχολικές μονάδες του Τριγώνου (Παιδικός σταθμός, Νηπ/γειο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) με εκκωφαντικό τρόπο αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει το Τρίγωνο διαχρονικά οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ  και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη φετινή χρονιά σημαδεύει το κλείσιμο του παιδικού σταθμού Δικαίων, που ύστερα από πολλές δεκαετίες λειτουργίας έμεινε χωρίς μαθητές, μιας και δεν είχε ούτε μια νέα εγγραφή.

Αλλά και στις άλλες σχολικές μονάδες των Δικαίων τα πράγματα είναι οριακά. Στο Νηπ/γείο  είχαμε οκτώ ( 8) νέες εγγραφές , στο Δημοτικό Σχολείο οκτώ (8), στο Γυμνάσιο εννέα (9) και στο Λύκειο τέσσερις (4) .

Αυτό είναι το μαθητικό δυναμικό 15 χωριών… και όλα φωνάζουν πως η ζωή εδώ στο Τρίγωνο τελειώνει.

Η «ανάπτυξη» τους ερήμωσε την ύπαιθρο και συγκέντρωσε τον πληθυσμό της χώρας μας στην Αττική και σε μερικά ακόμα αστικά κέντρα. Είναι ανάπτυξη με δυο μέτρα και δύο σταθμά. Από την μία οι επιχειρηματίες και από την άλλη οι βιοπαλαιστές και οι άνθρωποι του μόχθου.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες και των τοπικών παραγόντων που υπηρετούν με ζήλο την πολιτική των κυβερνήσεων τους, μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει το Τρίγωνο σε μια περιοχή ηλικιωμένων χωρίς καν γηροκομείο! Παιδική φωνή πια δεν ακούγεται, παρά μονάχα ο ρόγχος του θανάτου.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική, ελπίδα για τον τόπο μας δεν υπάρχει. Και την ανατροπή αυτής της πολιτικής πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο των αγώνων μας.

Ο τόπος μας στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καλλιεργήσιμος και από τους πιο εύφορους στη χώρα μας  και μπορεί να κρατήσει τα παιδιά του, χρειάζεται όμως άλλος δρόμο ανάπτυξης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους οργανωμένα να διεκδικήσουμε πραγματική στήριξη για να μείνουμε στον τόπο μας να κάνουμε οικογένειες, για να φάει και ο λαός μας ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα.

Διεκδικούμε:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειές μας.
Μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνό πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί.
Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους, συμψηφισμό των χρεών με τις αποζημιώσεις.
Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και χωραφιών φτωχών αγροτών.
Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς ΕΦΟΡΙΑ, TΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΚΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.ά.
Με κρατική ευθύνη να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των πληττόμενων αγροτών στον ΕΦΚΑ
Την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δικαίων με τον διορισμό του απαραίτητου προσωπικού ,  με σύγχρονο εξοπλισμό και τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ζησίδης  Παναγιώτης

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.