Στο Μαθράκι Ιονίου άνοιξε ξανά το δημοτικό σχολείο του νησιού μετά από 21 χρόνια με έναν μαθητή!


 
 
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΧΤΙΔΑ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!

 Στο μικρό νησί του ιονίου το Μαθράκι που ελάχιστοι το ξέρουν άνοιξε τοτο μονοθέσιο εξατάξιο  δημοτικό σχολείο του ησιού μετά απο 21 χρόνια,,,Η διαφορά όμως είναι ότι άνοιξε με έναν μαθητή σε ένα νησί μόλις τριάντα πέντε κατοίκων!

Η οικογένεια του μικρού μόλις 9 ετών Τάσσου με την απόφασή της  να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μαθράκι ήταν  ευχάριστη εξέλιξη για τους 35 κατοίκους, οι οποίοι είναι σχεδόν όλοι ηλικιωμένοι.


Βέβαια, για να λειτουργήσει ένα σχολείο χρειάζεται και μια δασκάλα. Και κάπως έτσι η 28χρονη Αναστασία Βύζα από τη Βέροια πήρε το μικρό πλοίο της γραμμής και από τις 13 Σεπτεμβριου δηλώνει μόνιμος κάτοικος Διαπόντιων νήσων.

Το σχολείο είχε να λειτουργήσει από το 2000, μέχρι και σήμερα παρέμενε κλειστό, όμως φέτος εγκαταστάθηκε μία μονογονεϊκή οικογένεια... Είναι ο Τάσος με τη μαμά του, οι οποίοι είχαν έρθει στο Μαθράκι για διακοπές, τους άρεσε πάρα πολύ και αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ. Η οικογένεια ζούσε στη Γερμανία, αλλά τους άρεσε το μέρος. Η μητέρα μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας αλλά και τον δήμο πίεσαν, και έτσι το σχολείο του Μαθρακίου είναι γεγονός.

Η δασκάλα του δημοτικού αναφέρει σε συνένετυξη της ότι ήταν μια δύσκολη περιπετιώδη απόφαση αλλά παρόλες τις επιλογές που είχε προτίμησε το δημοτικό σχολείο Μαθρακίου


Η δασκάλα Κ.Βύζα αναφέρει επίσης ότι οι κάτοικοι ήταν πολύ συγκινημένοι που άκουσαν ξανά το κουδούνι να χτυπά μετά από τόσα χρόνια..γιατί

"" Όταν ανοίγει ένα σχολείο, ζωντανεύει ο τόπος""


«Είναι πολύ ευχάριστο για τις τοπικές κοινωνίες να ενσωματώνουν οικογένειες που τις τροφοδοτούν με ζωή», είπε η δασκάλα την πρώτη ημέρα του αγιασμού, και ευχαρίστησε τους ντόπιους για τη φιλοξενία που της παρείχαν.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.