ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 2007: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EVERGRADE

 
Νέοι φόβοι για επανάληψη του σκηνικού του 2007 με την κατάρρευση της Lehman Brothers....αυτην την φορά η κινεζική εταιρεία -κολοσσός Evergrande είναι υπό την απειλή της ολικής κατάρρευσης!

 
Η εταιρεία είναι η n2 εταρεία ακινήτων στην Κίνα ..με το πρόβλημα να ξεκινάει με την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου στην Κίνα  ό
που πλέον προβλέπεται ότι τα ακίνητα μπορούν να πωλούνται μόνο όταν έχουν κατασκευαστεί,,,, όρος που ανοίγει «τρύπα» στην Evergrande, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοικίες.

Έτσι η εταιρεία  δεν μπορεί να πουλήσει τις υπό κατασκευή κατοικίες, που σημαίνει ότι αντίστοιχα δεν μπορεί να εισπράξει 170 δισεκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας απλήρωτους κατ' επέκταση τους προμηθευτές της. Η εταιρεία απασχολεί 200.000 εργαζόμενους, ενώ έμμεσα εξαρτώνται από συνεργασίες μαζί της περίπου 3,8 εκατομμύρια άτομα.


Η παρέμβαση της κινεζικής ηγεσίας είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα αν η αναδιάρθρωση του χρέους της Evergrande (που σχεδιάζει μεταξύ άλλων η Houlihan Lokey, γνωστή από τη Lehman Brothers) δεν τελεσφορήσει. Ηδη οι αρμόδιες εποπτικές αρχές της επαρχίας Γκουαντόνγκ έχουν στείλει συμβούλους για την «ακτινογράφηση» της εταιρείας, με υπόδειξη της κεντρικής ηγεσίας. Το μήνυμα είναι σαφές: το Πεκίνο δεν θα αφήσει την Evergrande να εξελιχθεί σε συστημικό κίνδυνο και τελικά σε Lehman Brothers της Κίνας.

Δεν είναι τυχαίο οίκος Fitch υποβάθμισε την εταιρεία Evergrande και αναφέρει ότι θα επηρεαστούν πάρα πολλοί τομείς, όπως είναι ο κατασκευαστικός κλάδος, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και πολλές τράπεζες, οι οποίες έχουν δανείσει τεράστια ποσά στην εταιρεία. Ανάμεσα στις τράπεζες αυτές, συγκαταλέγονται και ευρωπαϊκές και αμερικανικές, καθώς και επιχειρήσεις σε αυτές τις ηπείρους με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για παγκόσμιο ντόμινο.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.