“Η ΚΥΠ ήξερε τα πάντα για την εισβολή στην Κύπρο το 1974”! Ο επικεφαλής του κλιμακίου της στην Κερύνεια μιλά…

 

 “Η ΚΥΠ ήξερε τα πάντα για την εισβολή στην Κύπρο το 1974”! Ο επικεφαλής του κλιμακίου της στην Κερύνεια μιλά…

Η θλιβερή επέτειος της εισβολής των Τούρκων πέρασε, αλλά η τραγωδία της Κύπρου δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο στις επετείους…

Η κυρία Κλαίρη Αβραμίδη μας υπέδειξε ένα βίντεο από εκπομπή του ΡΙΚ, το 2018. Ομολογούμε ότι δεν το γνωρίζαμε. Είναι η μαρτυρία του Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, απόστρατου συνταγματάρχης του ελληνικού στρατού.

Ήταν επικεφαλής του  κλιμακίου της ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΚΥΠ στην Κερύνεια. Τα όσα λέει είναι συγκλονιστικά:

• “Γνωρίζαμε τα πάντα για την εισβολή από τον Απρίλιο και ενημερώναμε τους πάντες…Ακόμη και τι χρώμα σώβρακο φορούσαν οι Τούρκοι..Αν ήθελε η ελληνική ηγεσία οι Τούρκοι θα πάθαιναν πανωλεθρία”

• “Οι προετοιμασίες για την εισβολή, άρχισαν από τον Απρίλιο του 1974. Κορυφώθηκαν δε τον Ιούλιο, με την μεταφορά των αποβατικών δυνάμεων, στην περιοχή της Μερσίνας. Μια προετοιμασία, που χρειαζόταν χρόνο για να ολοκληρωθεί. Οι προετοιμασίες του τουρκικού στρατού, γίνονται αμέσως γνωστές στο κλιμάκιο της Ελληνικής ΚΥΠ Κερύνειας, όταν αυτές εξελίσσονταν”

• “Στις 17 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη, το δίκτυο της Ελληνικής ΚΥΠ, είχε όλες τις πληροφορίες για την εισβολή”

• “Τρεις μέρες κουβαλάγανε πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων, τόνους ολόκληρους, στον χώρο συγκέντρωσης για την απόβαση».

• “Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 17:00 το απόγευμα, το τουρκικό ΓΕΣ, ανάβει το πράσινο φως για την εισβολή. Το σήμα με τη διαταγή για έναρξη της εισβολής, οι συνομιλίες των Τούρκων αξιωματικών και η αναφορά τους για την δύναμη του αποβατικού στόλου, υποκλέπτονται και προωθούνται αμέσως στους επιτελείς του ΓΕΣ στην Αθήνα. Όλοι ήταν ενήμεροι, για το τι επίκειται”.
Από
Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.