Οι ΗΠΑ προέβησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη στην Καμπούλ για να καταστρέψουν το τελευταίο στρατιωτικό φυλάκιο της CIA
Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται αμερικανούς αξιωματούχους, η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου βρίσκεται η Eagle Base, κι ενώ πλησιάζει η 31η Αυγούστου -ημερομηνία κατά την οποία οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν.

Η ανατίναξη της βάσης είχε σκοπό να διασφαλίσει ότι οποιοσδήποτε εξοπλισμός ή αρχεία δεν θα πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Η Eagle Base είχε χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της 20ετούς παραμονής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν σύγκρουσης. Από ένα μικρό φυλάκιο, εξελίχθηκε σε μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης δυνάμεων του Αφγανιστάν.

«Ήταν μια εξαιρετική μονάδα» δήλωσε ο Mick Mulroy, πρώην αξιωματικός της CIA που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν. «Ήταν ένα από τα βασικά μέσα που η αφγανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν τα τελευταία 20 χρόνια».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.