Πάλι τους ξέφυγε η φωτια;



ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΙ.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΛΑΓΙΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΝ ΠΟΥΝΕ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΣΗΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ!!! ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. 
Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ...Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΕ...
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλι να επειχειρούν τα εναέρια μέσα, τα οποία ομως οι κατοικοι λενε πως δεν τα βλέπουν, όλη νύχτα η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει παρθένο δάσος στο Όρος Πατέρας.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με το θετικό να είναι πως με τη βοήθεια και των ανέμων η φωτιά απομακρύνθηκε από τον οικισμό στα Βίλια και κρατήθηκε στην κορυφογραμμή των βουνών.
Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει ο Προφήτης Ηλίας, ενώ απειλούνται οι οικισμοί Παλαιχώρι και Θέα, δύο οικισμοί που είχαν λάβει χθες, Τρίτη, μήνυμα για εκκένωση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στον οικισμό Θέα δεν μπορούσαν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν επειδή η περιοχή είναι δύσβατη. Έτσι, περίμεναν να κάψει η φωτιά το δάσος και να κατέβει χαμηλότερα, ενώ με το χάραμα άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι αργά το βράδυ κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη για την προστασία των Βιλίων.

Σε επιφυλακή βρίσκονταν επίσης και οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στον Άγιο Σωτήρα, καθώς ο άνεμος, αν και όχι μεγάλης έντασης, έπνεε προς εκείνη την κατεύθυνση.

Χθες το βράδυ, οι φλόγες απείλησαν και τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, όπου κάηκαν ολοσχερώς κάποια σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο το μέτωπο έχει μήκος 10 χιλιόμετρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.