Προβοκάτσιες και παράνομες ενέργειες από την Ελλάδα βλέπει ο Ακάρ



O Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική και προβοκατόρικη συμπεριφορά, ενώ έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ενώ δεν παρέλειψε να αμφισβητήσει την κυριαρχία των νησιών και κατηγόρησε την Ελλάδα πως παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους», ανέφερε αρχικά σύμφωνα με το Anadolu. Πρόσθεσε ότι «αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα», ενώ κατηγόρησε ότι η Αθήνα «κυνηγά άδεια όνειρα».
«Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες».
Ο Ακάρ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νησιά του Αιγαίου και στην αποστρατικοποίηση τους. «Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», δήλωσε.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά συνέχεια κατηγορεί την Τουρκία, αλλά είναι αυτή που αγνοεί τους διεθνείς νόμους. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις ελληνικές διεκδικήσεις «εκτός πραγματικότητας».

Για το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου που τίθεται θέμα κυριαρχίας, ο Ακάρ αναφέρει ότι η Τουρκία περιμένει το θέμα να λυθεί μέσω διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα κατηγόρησε την Αθήνα ότι θέλει να περιορίσει τα διεθνή ύδατα από 48% στο 20%, για να καρπωθεί το 70% του Αιγαίου.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν την Τουρκία. «Επιμένουν να κατηγορούν την Τουρκία, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτοί είναι που προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.