Τέλος οι άδειες στο ΕΣΥ


ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ... 
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ''ΠΟΝΑΕΙ ΔΑΧΤΥΛΟ;;; ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ!!!''

Σε μια  ''εντυπωσιακή'' κίνηση προχώρησε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας, αναστέλλοντας όλες τις άδειες των εργαζομένων σε δομές υγείας από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Τόσο η αύξηση των περιστατικών Covid-19, όσο και η εντεινόμενη πίεση στο ΕΣΥ από τις αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών, αλλά κυρίως η πρόβλεψη ότι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις εκατοντάδες υγειονομικοί θα οδηγηθούν σε αναστολή εργασίας υπαγόρευσαν την αναστολή των αδειών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Έτσι, με κατεπείγουσα οδηγία του προς όλες τις δομές υγείας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διακόπτει τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων από την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία-Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία, καθώς και Τοπικές Ομάδες Υγείας).

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από 1.9.2021 και μέχρι νεοτέρας οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Ωστόσο η απόφαση ελήφθη προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς εκτιμάται ότι μόνο στην Αττική μπορεί να φθάσουν και τις 3.000


Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για 10.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας

Πάντως την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να προετοιμάσει το ΕΣΥ σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή κατά την οποία αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του κορωνοϊού κάθε μέρα, αλλά σύντομα θα αρχίσει να μειώνεται και το διαθέσιμο προσωπικό.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, προβλέπεται μετακίνηση προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών ακόμα και από άλλα νοσοκομεία προκειμένου να αντεπεξέλθουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Παράλληλα, με βάση το ίδιο επιχειρησιακό σχέδιο, εάν χρειαστεί θα γίνει και συγχώνευση κλινικών στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.