ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ



Η απόφαση του πρωθυπουργού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό  πιθανότατα θα είναι άμεση  πριν από την άνοδό του στη ΔΕΘ το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου. Οι συνθήκες, όπως εκτιμά, είναι οι κατάλληλες, δεδομένου ότι η θητεία της κυβέρνησης έχει μπει στο δεύτερο μισό της. 

Ο  Μητσοτάκης άλλωστε, στην συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, είχε προαναγγείλει τον ανασχηματισμό, τονίζοντας πως «οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης». Και αυτή η ώρα μάλλον ήρθε, με κάποιους να την προσδιορίζουν χρονικά ακόμα και για τη Δευτέρα, εξαιτίας του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη.
Πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω των  πυρκαγιών και της αναμενόμενης απόδοσης ευθυνών, θα έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τρίζει επικίνδυνα. 
Στα δημοσιογραφικά γραφεία ήδη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τους σταθερούς, τους υπό μετακίνηση και τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Σταθεροί δείχνουν, προς το παρον, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (αν και κάποιοι ακόμα και τώρα δεν το θεωρούν βέβαιο) και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν, είτε προς την έξοδο είτε προς άλλο υπουργείο, οι υπουργοί Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης,

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι η ανάληψη υπουργείου από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, συζητείται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Κυβέρνηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, καθώς και η είσοδος σε αυτήν των Θόδωρου Ρουσόπουλου και Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Με πληροφορίες από euro2day

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.