ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ:Χτύπημα Αμερικανών σε πιθανό όχημα αυτοκτονίας ισλαμιστών!Δεν υπάρχουνα αναφορές για απώλειες αμάχων!


 


 

Σύγχυση και τρόμος στην Καμπούλ: Έκρηξη σε γειτονιά από ρουκέτα και αμερικανικό πλήγμα εναντίον τρομοκρατών του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, με στόχο πιθανό όχημα αυτοκτονίας που θεωρήθηκε ότι προοριζόταν για επίθεση εναντίον του αεροδρομίου, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως μεταδίδει το BBC, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης εκτοξεύτηκε πύραυλος από drone με στόχο βομβιστή αυτοκτονίας σε όχημα, που επιχειρούσε επίθεση κατά του αεροδρομίου. Όπως είπε στρατιωτικός αξιωματούχος στο CBS, θεωρείται ότι επλήγη επιτυχώς ο στόχος και ότι δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ αμάχων. Επίσης, σημείωσε πως δευτερεύουσες εκρήξεις υποδεικνύουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών υλών.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Associated Press, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι drone χτύπησε όχημα με «πολλαπλούς βομβιστές αυτοκτονίας», που ήταν καθ'οδόν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες για το περιστατικό, καθώς και για τη ρουκέτα που έπεσε σε γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού.

Υπάρχει ακόμα σύγχυση ως προς το αν το πλήγμα αυτό συνδέεται με την έκρηξη που είχε αναφερθεί νωρίτερα βορειοδυτικά του αεροδρομίου: Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για δύο περιστατικά που σχετίζονται μεταξύ τους ή είναι ξεχωριστά.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο φερόμενους τρομοκράτες του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, ISIS-K. Ωστόσο τόνισαν πως οι πληροφορίες αναλύονται ακόμα.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφους πως το πλήγμα έλαβε χώρα την Κυριακή.

Το αμερικανικό πλήγμα φέρεται να στόχευε μέλη του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν (ISIS-K), σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους. To Al Jazeera μετέδωσε από πλευράς νωρίτερα του ότι εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε πως το αμερικανικό πλήγμα από αέρος είχε ως στόχο βομβιστή αυτοκτονίας σε όχημα, ο οποίος σκόπευε να χτυπήσει το αεροδρόμιο.

Όσον αφορά στην έκρηξη σε γειτονιά, που αποδόθηκε σε ρουκέτα, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον μια απώλεια.Όπως μετέδωσε το Associated Press, Αφγανός αξιωματικός της αστυνομίας είπε νωρίτερα ότι ρουκέτα έπεσε σε γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου και σκοτώθηκε ένα παιδί.

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα καθώς οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν τη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εκκένωσης από αέρος που πραγματοποιούν στην Καμπούλ, στον απόηχο του χάους που ακολούθησε την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία και την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης.

Μετά από τη φονικότατη επίθεση αυτοκτονίας της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν (οι οποίοι είναι αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους) αύξησαν την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο.

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη συνέχιζαν τις πτήσεις τους την Κυριακή, εν όψει της 31ης Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία που έχει τεθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες για μια «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Νωρίτερα το Σάββατο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει ότι είναι «πολύ πιθανόν» να σημειωθεί μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εντός των επόμενων ωρών καθώς η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.