ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ.ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τριμερής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία.

Ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση της Τουρκίας προς τους Ταλιμπάν, εν μέσω των σκηνών χάους που εξελίσονται στο Αφγανιστάν, άφησε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από την Κύπρο, Νίκο Χριστοδουλίδη και το Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Ελλάδα στη συνεργασία της με τις δύο χώρες, δίνοντας έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα.

Σε σχόλιο του για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο κ. Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι Ταλιμπάν θεωρούν σύμμαχο τους την Τουρκία, έχοντας κάνει δήλωση πως βλέπουν την Τουρκία ως φιλική χώρα. Από κοντά, και η Χαμάς, συνεχάρη τους Ταλιμπάν».

Συνεχίζοντας, είπε πως «υπάρχουν χώρες στην περιοχή μας που προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες και, ακόμα χειρότερα, παλιές συμφωνίες, που κυριολεκτικά έχουν βαφτεί στην άμμο του παρελθόντος.

Και για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία. Από τη στρατιωτική εισβολή σε χώρες, την ανάμειξη στις διεθνείς σχέσεις άλλων χωρών και φυσικά, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, γεγονός που είναι απαράδεκτο.

Οι κοινές μας προσπάθειες αποσκοπούν στο να μην στεφθούν ποτέ από επιτυχία αυτές οι προσπάθειες» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε ακόμη τους ομολόγους του Νίκο Χριστοδουλίδη και Γαΐρ Λαπίντ για την «αλληλεγγύη και την έμπρακτη υποστήριξή» τους στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Κεντρικό θέμα στην τριμερή σύνοδο ήταν άλλωστε οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών, ξεκινώντας από την πολιτική προστασία. Στόχος ήταν ακόμη να βρεθούν νέοι τρόποι για να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή στρατηγικών εταίρων στο τριμερές σχέδιο.

«Πιστεύουμε ότι κι άλλες χώρες θα μοιραστούν τελικά τις ίδιες αρχές μαζί μας και τις ίδιες αξίες μαζί μας», είπε ακόμη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.