Μενέντεζ στην Κύπρο: Στόχος μου να δω να φεύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης


Στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο στρατιώτη της Τουρκίας να φεύγει από την Κύπρο, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, από τη Λευκωσία, όπου και τιμήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ' από τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως μέσα από τη δράση και την πολιτική του, ο κ. Μενέντεζ έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους Δικαίου και της δημοκρατίας, ανά τον κόσμο.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο γερουσιαστής Μενέντεζ έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.