Νέα επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ηη τραυματίες


Καπνοί πάνω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγες ώρες πριν τη λήξη της επιχείρησης αποχώρησης των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και Αφγανών πολιτών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύτηκαν χωρίς όμως να αναφέρονται θύματα ή τραυματίες.

Οι ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του αεροδρομίου λένε οι Αμερικανοί.

Συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ τυλίχθηκε στις φλόγες ένα αυτοκίνητο.

Ο αυτοσχέδιος εκτοξευτήρας βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά τις 06:45 το πρωί τοπική ώρα Καμπούλ. Τις αναχαίτισε το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του αεροδρομίου που έχει εγκαταστήσει ο αμερικανικός στρατός. Ως αποτέλεσμα οι ρουκέτες δεν πέτυχαν τους στόχους τους.

Οι επιθέσεις δεν επηρέασαν τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών, που συνεχίστηκαν και σήμερα με την επιχείρηση αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων να μπαίνει στο τελικό στάδιο της.

Οι νέες επιθέσεις έγιναν λίγες ώρες μετά από νέο αμερικανικό χτύπημα που απέτρεψε ακόμα μια επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το αυτοκίνητο μετέφερε τουλάχιστον έναν βομβιστή αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο, λένε οι Αμερικανοί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν εννέα μέλη μιας οικογένειας, ανάμεσα τους έξι παιδιά.

Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποδέχονταν τα φέρετρα των 13 στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά το μακελειό που προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη Πέμπτη.

Στο λουτρό αίματος σκοτώθηκαν επίσης 170 Αφγανοί και τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Ωστόσο συμπατριώτες τους εξακολουθούν να συγκεντρώνονται έξω από το αεροδρόμιο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Άλλοι πλέον χάνουν κάθε ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Χιλιάδες Αφγανοί συρρέουν και στα σύνορα με το Πακιστάν και το Ιράν προσπαθώντας να γλκυτώσουν από τους Ταλιμπάν. Οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ είναι ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο Αφγανοί αναμένεται να φύγουν από τη χώρα έως το τέλους του χρόνου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.