Νέο νησί δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία μετά από έκρηξη ηφαιστείουΈπειτα από την τελευταία έκρηξη του υποβρύχιου ηφαιστείου Fukutoku-Okanoba, 1.200 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο, δημιουργήθηκε ένα νέο νησί στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος στο οποίο υπάρχουν ήδη 6.852 νησιά.

Έχοντας σχήμα ημισελήνου και διάμετρο περίπου ενός χιλιομέτρου το νησί σχηματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Minami Ioto, του νοτιότερου νησιού της Ogasawara και ονομάστηκε "Nijima", δηλαδή "Νέο νησί".


Ωστόσο η διατήρησή του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Βασικό στοιχείο είναι το υλικό από το οποίο δημιουργήθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται νησί στην ευρύτερη περιοχή, μετά από έκρηξη υποβρύχιου ηφαιστείου. Το 1904, 1914 και 1986 σχηματίστηκαν στην περιοχή νησιά με παρόμοιο τρόπο, ωστόσο σύντομα εξαφανίστηκαν λόγω διάβρωσης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.