Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας στο ΓυμνάσιοΕιδικότερα, από τον προσεχή Σεπτέμβριο στις 32 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα προστίθεται μια ώρα που θα αφορά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι εξής 14 θεματικές ενότητες: 1. Γνωρίζω το σώμα μου - Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 2. Αλληλοσεβασμός - Διαφορετικότητα. 3. Ψυχική και συναισθηματική - Πρόληψη. 4. STEM/Εκπαιδευτική ρομποτική. 5. Επιχειρηματικότητα. 6. Αγωγή - Σταδιοδρομία. 7. Γνωριμία με επαγγέλματα. 8. Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία. 9. Διατροφή - Αυτομέριμνα. 10. Οδική ασφάλεια. 11. Ανθρώοιθνα δικαιώματα. 12. Εθελοντισμός - Διαμεσολάβηση. 13. Οικολογία - Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά. 14. Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Από το υπουργείο Παιδείας επιλέχθηκε η τμηματική αύξηση των ωρών διδασκαλίας για δημοσιονομικούς λόγους, καθώς είναι προφανές ότι μεγαλύτερη αύξηση των ωρών θα σήμαινε περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών ακαι υψηλότερη δημοσιονομική δαπάνη.

Όσον αφορά τα εργαστήρια δεξιοτήτων είναι πολιτική επιλογή η αύξηση των ωρών τους κάτι που αναμένεται να συμβεί από το σχολικό έτος 2022-2023.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.