ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΣΤΑΪΝ :Οι ΗΠΑ ζητούν συνεργασία του Πρίγκηπα 'Αντριου για στοιχεία σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών


Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στη Βρετανία προκειμένου να εξαναγκάσει τον πρίγκιπα Άντριου να συνεργαστεί με ερευνητές, οι οποίοι εξετάζουν καταγγελίες περί σεξουαλική κακοποίησης στο πλαίσιο της υπόθεσης του Τζέφρι Έπσταϊν και πιθανών συνεργών του, σύμφωνα με ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ερευνητές που εργάζονται πάνω στην υπόθεση της Γκισλέιν Μάξγουελ και άλλων προσώπων που συνδέονται με τον Τζέφρι Έπσταϊν λέγεται πως επιθυμούν να μιλήσουν με τον Δούκα της Υόρκης για τη φιλία του με τον νεκρό δισεκατομμυριούχο παιδόφιλο», γράφει η Daily Mail. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν διαβεβαιώνουν ότι η σχέση των ΗΠΑ με τη Βρετανία σε ό,τι αφορά την παροχή «νομικής βοήθειας» σε εγκληματικές υποθέσεις παραμένει «στενή». Ωστόσο, η δυσαρέσκεια σχετικά με την άρνηση του πρίγκιπα Άντριου να συνεργαστεί με τους Αμερικάνους ερευνητές μεγαλώνει, τονίζει ο αρθογράφος...

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε χαρακτηριστικά στη Sun: «Οι ΗΠΑ και το ΗΒ έχουν μια στενή, παραγωγική και ανθεκτική σχέση σε ζητήματα που αφορούν στην επιβολή του νόμου και την αμοιβαία παροχή νομικής βοήθειας. Παραμένουμε σε στενή επαφή για πολλές ενεργές υποθέσεις καθημερινά και θα συνεχίσουμε να ζητάμε βοήθεια σε νομικά θέματα, προσφέροντας κι εμείς την βοήθειά μας ως αντάλλαγμα».

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, πέρυσι εισαγγελείς έστειλαν στη βρετανική κυβέρνηση ένα επίσημο αίτημα, γνωστό με την ονομασία MLAT (Mutual Legal Assistance Treaty), ζητώντας πρόσβαση στον πρίγκιπα προκειμένου να του μιλήσουν. Το αίτημα MLAT είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται σε έρευνες εγκλημάτων για τη συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού από ξένες χώρες, ωστόσο πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου δεν έχει ακόμα συνεργαστεί. Ο Δούκας της Υόρκης παραμένει «πρόσωπο ενδιαφέροντος» για τους Εισαγγελείς της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναμένουν ότι θα μπορέσουν να του μιλήσουν στο άμεσο μέλλον.

Ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος», ο γιος της βασίλισσας αντιμετωπίζεται τουλάχιστον ως πιθανός μάρτυρας, και οι ερευνητές αναμένεται να τον ρωτήσουν για πιθανούς συνεργούς του Έπσταϊν.

Εισαγγελείς νωρίτερα αυτόν τον μήνα είπαν ότι ο 61χρονος «γαλαζοαίματος» επιχείρησε να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τους αρμόδιους, όμως δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τις ομοσπονδιακές αρχές και έχει επανειλημμένα αρνηθεί αιτήματα να συνομιλήσει με έρευνητές. Εκπρόσωποι του πρίγκιπα αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν επικοινώνησε μαζί τους η Daily Mail, αλλά στο παρελθόν έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ο Άντριου έχει υπάρξει μη συνεργάσιμος. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.