Η Εύβοια φλέγεται! “Απόλυτη καταστροφή”…

 
 

Η Εύβοια  φλέγεται! “Απόλυτη καταστροφή”…

Η  φωτιά μαίνεται σε τέσσερα κύρια μέτωπα αυτήν την ώρα και υπάρχει αδυναμία βοήθειας από τα εναέρια μέσα.ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ

Ο δήμαρχος Λίμνης Μαντουδίου ΦΩΝΑΖΕΙ ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πλέον η Βαρυμπόμπη όπου η φωτιά έκαψε τα πάντα, αλλά η Εύβοια.

Οι χειριστές δύο αεροπλάνων, που πέταξαν πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας, διαπίστωσαν έλλειψη ορατότητας που δεν τους επέτρεψε να κάνουν ρίψεις και αποχώρησαν. Ήδη, πριν από λίγα λεπτά έφτασε και επιχειρεί στην περιοχή ένα ελικόπτερο.

Ένταση υπήρξε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.ΜΕΤΑΞΥ περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη

Η Περιφέρειας Στερεάς σηκώθηκε drone πάνω από την φλεγόμενη περιοχή έτσι ώστε να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν και κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να προσδιορίσουν παράλληλα το χρόνο που θα βελτιωθούν οι συνθήκες ορατότητας για να καλέσουν και πάλι το Συντονιστικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να αποστείλει εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά έχει αναπτύξει 4 μεγάλα μέτωπα και κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Όλη τη νύχτα η φωτιά ανέβαινε προς το βουνό και με το ξημέρωμα βοηθούμενη από τους ανέμους επιστρέφει και πάλι σε παραλιακές περιοχές.

Στο χωριό Κούρκουλοι είναι το ένα μέτωπο, το δεύτερο στην περιοχή Μανδανικά, το τρίτο στην Καυκάλα και κινείται προς τις Ροβιές πλέον και το τέταρτο μέτωπο είναι από την άλλη πλευρά στη Βατερή και κινείται προς τη Λίμνη.

Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού η πρώτη αποτίμηση θέλει την φλεγόμενη περιοχή να έχει έκταση έως 20.000 στρέμματα μέσα στα οποία υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις, σπίτια, τουριστικά καταλύματα και αποθήκες η καταγραφή των οποίων ξεκινά αυτές τις ώρες.

“Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή και κάνεις πλέον δεν ξέρει τι θα προκύψει τις επόμενες ώρες καθώς δεν υπάρχουν εναέρια μέσα να βοηθήσουν”EIΠE  ο αντιδήμαρχος Λίμνης κ. Αργύρης Λιάσκος.
“υπάρχουν δεκάδες καμένα σπίτια στα χωριά, στις παραλιακές περιοχές που πέρασε μέσα η φωτιά. Υπάρχουν καμένες αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις, ποιμνιοστάσια και άνθρωποι που έχασαν το βίο τους. Δυστυχώς όμως η καταστροφή συνεχίζεται. Όπου περνάει η φωτιά δεν αφήνει τίποτα».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.