ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ χειρισμους της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 Στο στόχαστρο της έρευνας οι χειρισμοί της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  χειρισμους της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και παντως υπευθυνου 


Ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των αρμοδίων της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναζητά η Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία και άλλες περιοχές της χώρας.

Στο «στόχαστρο» μπαίνουν όχι μόνο οι πιθανοί εμπρηστές που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά και οι καταγγελίες για ολιγωρία των υπευθύνων και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ήδη έχουν αρχίσει να συλλέγονται στοιχεία  σχετικά τόσο με τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών, όσο και με τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να βάλουν στο μικροσκόπιο όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν εκ δόλου, όπως ο εμπρησμός δάσους, αλλά και τυχόν πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν, είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που ανέλαβε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία, μετά την παραγγελία της προϊσταμένης κυρίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, αλλά και οι κατά τόπους Εισαγγελίες, θα διερευνήσουν τους χειρισμούς έγιναν στο στάδιο της πρόληψης αλλά και της κατάσβεσης των πυρκαγιών προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις των κατά το νόμο υπευθύνων.  
.zougla.gr

 Λεσ να γινει κατι???μπααα δεν το βλεπω τα κορακια του δημοσιου και της εξουσιας δεν βγαζουν ποτε τα ματια τους αναμεταξυ τους ,,,εδω ακομη...... ενω καψανε κοσμο με τους χειρισμους και τα λογια που ελεγαν , υπαρχουν κατατεθημενα στοιχεια .... ιδιοι ητανε ...και δεν εγινε τιποτα βραβευτηκαν και εγιναν και σουπερ μαν αρχηγοι

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.